Действията на Китай в Южнокитайско море са пример за опита

...
Действията на Китай в Южнокитайско море са пример за опита
Коментари Харесай

САЩ разкритикуваха силовите действия на Пекин в Южнокитайско море

Действията на Китай в Южнокитайско море са образец за опита му да завоюва териториално пространство посредством мощ и дестабилизираха района. Това съобщи адмирал Джон Акуилино, пълководец на Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ".

Филипините и Китай имаха поредност от морски конфликти, в това число с потребление на водни оръдия, както и остра замяна на реплики, която породи опасения от ескалация в морето.

По думи на Акуилино изключително при Втората Томасова плитчина, са " рискови, противозаконни и дестабилизират района ".

Той призна, че е " мощно угрижен от " , където физическите дейности на китайската брегова защита и рибарски транспортен съд докара до шестима ранени моряци.

" Какво следва и до каква степен са подготвени да стигнат в тази област? ", запита Акуилино.

Той означи, че сходни дейности от Китай се следят и на други места в района, в това число в Япония и Малайзия.
 Филипините желаят договаряния с Китай за понижаване на напрежението в Южнокитайско море
Филипините желаят договаряния с Китай за понижаване на напрежението в Южнокитайско море

Тази седмица ще има среща на върха във Вашингтон

" Не става въпрос за изолиран случай, а за това, че Китайската национална република се пробва да завоюва териториално пространство едностранно посредством мощ " , акцентира американският адмирал.

Китай има териториални искания по отношение на съвсем и твърди, че отговорите му са били подобаващи поради филипинското посягане.

Акуилино регистрира, че има позитивно придвижване в връзките сред Съединени американски щати и Китай, откогато водачите на двете страни са провели диалог, без никакви притеснителни морски взаимоотношения сред Съединени американски щати и Китай от този момент.
 Китай предизвести Филипините: Отношенията ни са на кръстопът
Китай предизвести Филипините: Отношенията ни са на кръстопът

Пекин прикани Манила да съблюдава уговорките си в Южнокитайско море

Той обаче се притеснява, че това разведряване е краткотрайно, защото Китай се пробва да стабилизира стопанската система си.

Акуилино изрази угриженост и по отношение на " синхронизирането " сред и Русия и Северна Корея.

По отношение на тихоокеанските острови той означи, че Китай упражнява икономическа насила и добави, че Австралия и Съединени американски щати работят взаимно, с цел да се съсредоточат върху увеличението на помощта за развиване на района, в това число които са сключили пакт за сигурност с Китай.

" Увеличеното военно наличие в този район е директна опасност за Австралия, защото се отнася до защитата на страната, като не слага и Съединени американски щати в добра позиция ", уточни Акуилино.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР