Действията на главния прокурор през последната седмица показват еднозначно едно

...
Действията на главния прокурор през последната седмица показват еднозначно едно
Коментари Харесай

Разследванията на трупчета в прокуратурата: По случая има преписка

Действията на основния прокурор през последната седмица демонстрират еднопосочно едно - прокуратура рекетира. Тя това работи - да изнудва за повече власт и употребява целият инструментариум, който същите тези политици са й дали в ръцете, с цел да ги държи в послушание. Искането на имунитета на Делян Добрев за нещо, което се е случило пред 10 години и към този момент е било разследвано, е следващото признание от върховете на държавното обвиняване, че главната му функционалност е да складира преписки. Да ги държи на трупчета. Да ги вади и да ги прибира съгласно ползите на основния прокурор и кръговете, които са го издигнали и обслужва.Въпросното дело против Добрев е било прекъснато предходната година, само че обновено по неотложност, с цел да влезе в оборот. Цялото следствие се базира на общодостъпни доказателства. Няма следствена загадка, няма нищо за събиране - просто прокурорът би трябвало да каже дали тези обстоятелства са закононарушение.

Действията на основния прокурор през последната седмица демонстрират еднопосочно едно - прокуратура рекетира. Тя това работи - да изнудва за повече власт и употребява целият инструментариум, който същите тези политици са й дали в ръцете, с цел да ги държи в послушание. Искането на имунитета на Делян Добрев за нещо, което се е случило пред 10 години и към този момент е било разследвано, е следващото признание от върховете на държавното обвиняване, че главната му функционалност е да складира преписки. Да ги държи на трупчета. Да ги вади и да ги прибира съгласно ползите на основния прокурор и кръговете, които са го издигнали и обслужва.

Въпросното дело против Добрев е било прекъснато предходната година, само че обновено по неотложност, с цел да влезе в оборот. Цялото следствие се базира на общодостъпни доказателства. Няма следствена загадка, няма нищо за събиране - просто прокурорът би трябвало да каже дали тези обстоятелства са закононарушение.

Данните, че Борисов има нещо общо с активи в Барселона, се появиха преди пет години. Разследването сякаш щеше да завърши, само че преди година прокуратурата сподели, че превежда документи. Тази седмица прокуратурата сподели, че продължава да превежда документи.

Това са единствено два настоящи проблема, напомнящи къде е главният актив на прокуратурата - безконтролната и непрозрачна работа по каузи, засягащи съществени ползи. Непрозрачна, тъй като прокуратурата не дава отговор на въпроси. Безконтролна, тъй като прокурорските актове не подлежат на правосъден надзор. Може да обжалвате пред съд санкцията от 20 лв. за погрешно паркиране, само че това, че прокурорът Х е отказал да проверява някого за 20 милиона - не.
Реклама
Под този рекет минаха редица политици и предприемачи, които бяха неуместни и подлагаха на критика прокуратурата, или пък други, чиито активи бяха апетитни за тези, които поставят основния прокурор на трона му. Скрит зад " следствена загадка ", основният прокурор прави политика - шумно афишира следствия, след това ги прибира в чекмеджето, с цел да ги извади, когато има персонален интерес.

Има и стотици други преписки с задоволително данни за закононарушение, само че те се замитат и отново се държат на трупчета, тъй като някой си заплаща и по този метод става клиент на проверяващите, само че и продължава да краде публични средства.
Свързани публикации Имунитет, пура, премахване: лебедовият " цирк " на Гешев 24 май 2023, 12:42 " А кой ще сложат - пита ли ": Какво се разбра от записа на диалог сред Гешев и член на Висш съдебен съвет 22 май 2023, 19:32
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР