Действително, има хора, които остават недостъпни за вируса. Въпросът за

...
Действително, има хора, които остават недостъпни за вируса. Въпросът за
Коментари Харесай

Ако пандемията ви е подминала, може да е нещо повече от късмет

Действително, има хора, които остават недостъпни за вируса. Въпросът за този естествен имунитет се появи още при започване на пандемията и към момента не е получил отговор.

Според The Conversation, най-простото пояснение е, че такива хора просто не са имали контакт с вируса, поддържайки прецизна изолираност и защитни ограничения. Но това не важи за всички – наранени има даже измежду най-предпазливите, а при мощно заразния вид омикрон, който се предава по въздуха, предпазването е на практика невероятно.

Ваксинацията е другият метод за отбрана, само че действието ѝ при омикрон към момента не е задоволително проучено, изключително поради немалкото случаи на инфектирани имунизирани. Така че нито предпазването, нито имунизирането изясняват за какво вирусът подминава някои хора.

Една от теориите е обвързвана с генетичния профил. В изследване на кафези от носа на донори-доброволци, проучване е разкрило донор, чиито кафези не могат да се заразят със SARS-CoV-2, защото нямат рецепторите, нужни на вируса, с цел да получи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР