Действа ли на практика схващането, че с голямо ваксинационно покритие

...
Действа ли на практика схващането, че с голямо ваксинационно покритие
Коментари Харесай

Работи ли ваксината срещу коронавируса - коментар на доц. Кунчев за развитието в Израел

Действа ли на процедура схващането, че с огромно имунизационно покритие новият ковид SARS-CoV-2 ще бъде спрян? Най-бързо и очевидно резултат несъмнено ще бъде забелязан в Израел, където покритието се уголемява най-бързо в целия свят.
Това, което се случва в Израел – при към този момент 50% ваксинирано население има по 8000 случая дневно, и е доста забавно. Разболяват се 0,017% от имунизираните – само че има огромни " джобове " от хора, които не желаят да се имунизират, като ортодоксалните вярващи и това ще прави проблем. Така националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разяснява обстановката.
 Ваксините против ковид - взор зад кулисите на договарянията за Европейски Съюз Ваксините против ковид - взор зад кулисите на договарянията за Европейски Съюз
" 1. Таткото Константин Паунов ритал топка в тима на Бистришките тигри където играе Бойко Борисов. Бил е съдружник със сина на Иван Драшко...
Трябва обаче да се създадат много разяснения на тези думи. Първо, към днешна дата Израел е номер едно с индикатор 50,2 имунизирани на 100 000 души население! Уточнението за обаче е следното - една сложена доза! В Израел имунизират стремително с имунизацията " Комирнати ", на Pfizer/BioNTech, а за развиване на цялостен имунен отговор производителят предлага слагане на 2 дози, в границите на 21 дни.
Скорошно изследване показва и друго - че в действителност доста малко имунизирани се разболяват от COVID-19. По-точно -! Вече е готово и ново изследване на израелското министерство на опазването на здравето, от началото на тази седмица - от 428 000 имунизирани и с двете дози, има разболели се от COVID-19 единствено 63 души т.е. 0,014%! Но популацията на Израел е 8,8 млн. души.
Има и други изследвания - че след слагане на първата доза, има сред 33 и 60% по-ниска възможност да се заразиш с COVID-19. Само че има неизясненост за изследваните групи - фондът Clalit споделя 33% на база изследване на 400 000 души над 60-годишна възраст, половината от които са с сложена една доза ваксина, а другата половина не са имунизирани. Само че и за двете изследвания след сложена единствено една доза има предизвестия - че не би трябвало да служат за научни изводи.
Същевременно към момента няма очевидно постоянна наклонност за оттегляне на болестта в Израел. Според, през последните 4 дни има сред 7000 и 9000 регистрирани нови случая на COVID-19 в страната. От декември, 2020 година, пикът е 10 213 случая - на 20 януари. Израел има най-вече регистрирани нови случая на 23 септември, 2020 година - 11 316. А дейните случаи все още са над 72 000.
 В Израел желаят имунизираните да подписват декларация за осведомено единодушие В Израел желаят имунизираните да подписват декларация за осведомено единодушие
Израелският институт за народна власт и Хелзинкския комитет за човешки права сплотиха напъните си, с цел да се опълчват на предаванет...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР