Дейността на МБАЛ-Добрич да остане в същия обем и протестните

...
Дейността на МБАЛ-Добрич да остане в същия обем и протестните
Коментари Харесай

Сестрите в МБАЛ-Добрич могат да стачкуват, но без да нарушават дейността на болницата

Дейността на МБАЛ-Добрич да остане в същия размер и протестните дейности да не пречат на лекуването на пациентите. Това е решила Арбитражната комисия, свикана да дефинира минималните действия на МБАЛ-Добрич по време на ефикасните протестни дейности на медицински сестри и санитари, заяви БНР.

Исканията на протестиращите са били лекуването в болничното заведение да бъде лимитирано със 70%, а нуждаещите се пациенти да бъдат превозени до други лечебни заведения.

По думите на шефа на лечебното заведение доктор Георги Желязков МБАЛ-Добрич е от голямо значение за жителите на региона. „ Може да се стачкува, само че за незабавните и неотложните положения и за всички планови пациенти, които имат нужда от хоспитализация, ще бъде полагана оптималната грижа. Всички, които стачкуват, имат право да го създадат на работните си места и без да нарушават естествената активност в болничното заведение “, сподели той.

Комисията организира две съвещания предходната седмица с управлението на болничното заведение и представители на Синдиката на българските медицински експерти, откакто те не съумяха да се схванат за метода на осъществяване на стачните дейности.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР