Дейността на лидера на белоруската опозиция Светлана Тихановская се финансира

...
Дейността на лидера на белоруската опозиция Светлана Тихановская се финансира
Коментари Харесай

Русия обвинява: Западът финансира Тихановская!

Дейността на водача на белоруската съпротива Светлана Тихановская се финансира напълно от западните страни. Това съобщи формалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова. Тя направи изказването в изявление, оповестено в понеделник в YouTube канала на влогъра Анатолий Шарий и представено от ТАСС.

Дипломатът акцентира разликите в отношението на Запада към Тихановская и украинския блогър Анатолий Шарий, на който не са били предлагани срещи в Държавния департамент, или с президентите на Литва, Латвия и Естония. Тя означи, че Тихановская не е професионален политик или политолог, само че вниманието на западните страни е приковано към нейната политическа активност. " Такова внимание към Тихановская, такова колосално финансиране. Дори не мога да си показва какъв брой пари се харчат за тези конференции, договаряния. Нейните пътувания, обиколки, псевдо-официални събития безусловно не стопират всеки месец ", добави Захарова.

Според дипломата Западът даже е присъдил на Тихановская " специфичен статут ". " В същото време тя се приема от държавните глави, държавните ръководители. Тя даже стартира да бъде одобрявана на публично и високо равнище в интернационалните организации, само че не като представител на неправителствени организации или гражданско общество, а в избран специфичен статут, фиктивен от Запада за нея, сподели Захарова. В някои страни тя е съвсем приета за държавен глава, в някои страни я считат за политик и изразител на стремежите на цяла Беларус. "

В същото време, Западът не е направил нищо сходно във връзка с блогъра Шарий, макар обстоятелството, че той е видна опозиционна фигура в Украйна.

Припомняме, че предходната седмица Тихановская съобщи, че че е поискала от американските управляващи да наложат наказания на компании в петролния бранш, дървесината и стоманата в нейната страна, до момента в който е на посещаване във Вашингтон, търсейки по-силни дейности против държавното управление на президента Александър Лукашенко.

Тя прикани съветския президент Владимир Путин да спре да поддържа Лукашенко. " Отношенията сред Русия и Беларус сега са толкоз близки, че идната стъпка е загуба на самостоятелност ", сподели тя. " Разбираме, че Лукашенко би трябвало да заплати за поддръжката на Кремъл. "

Тихановская посети Белия дом и Капитолия във вторник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР