Дейността на Kaufland България генерира добавена стойност от 1.25 млрд.

...
Дейността на Kaufland България генерира добавена стойност от 1.25 млрд.
Коментари Харесай

Нетният принос на Kaufland България към българското общество е положителен и възлиза на повече от 1 милиард лева

Дейността на Kaufland България генерира добавена стойност от 1.25 милиарда лева в българската стопанска система, което е 1.2% от брутната добавена стойност на страната за 2019 година. Нетният принос на компанията към българското общество възлиза на 1.066 милиарда лв.. Това демонстрират данните от на австрийската консултантска компания за цялостното влияние на компанията върху икономическия, естествения и обществения капитал в страната. Документът се базира на данни за активността на Kaufland България през 2019 година и отразява икономическото, естественото и общественото влияние на компанията през този интервал.
Оценката на чистото влияние на Kaufland България е направена посредством потреблението на новаторски метод – така наречен sustainability accounting, който дава опция за консолидиране на въздействията върху естествения и обществения капитал във финансовата отчетност на фирмите. Това е най-новата идея за оценка на устойчивостта в световен мащаб, при която се взимат поради както позитиви, по този начин и негативи от активността и се дава финансово измерение на екологични и обществени въздействия. Глобално тематиката се ръководи от „ “ (Capitals Coalition) – платформа, която сплотява 370 компании, представители на университетските среди и неправителствени организации от целия свят.
 Kaufland България с три награди от Career Show Awards 2020 Kaufland България с три награди от Career Show Awards 2020
Kaufland България получи 3 награди от влиятелния конкурс за най-хубав шеф Career Show Awards 2020. Компанията взе справедливо I-в...
Докладът регистрира, че едно работно място в Kaufland България поддържа близо 4 други в българската стопанска система . Икономическата интензивност на Kaufland България в страната основава и поддържа 31 180 работни места, в това число лични чиновници (6 493) и такива на концесионери (1 610), само че на първо място заети лица в селското стопанство, хранителната промишленост и търговията. В документа се показва още, че вследствие на икономическите взаимоотношения с Kaufland България икономическите изгоди за българските директни снабдители са  почти 3 пъти повече от тези за самата компания , което демонстрира резултатите за българския бизнес на макро равнище от съдействие с компанията. Друг главен извод в отчета е, че Kaufland е не просто магазин, а търговски център , като огромният брой клиенти на веригата дава опция за развиването на редица други бизнеси под покрива на хипермаркетите на компанията. Последното е изключително очевидно в по-малките градове, където няма други търговски обекти от съпоставим мащаб, установи отчетът.
От denkstatt са пресметнали, че позитивната стойност, която Kaufland основава за стопанската система и обществото на България, е 7 пъти по-висока от цената на отрицателните обществени и екологични въздействия от активността на компанията . Отрицателните въздействия на Kaufland България, които проучва документът, са свързани най-вече с негативи за околната среда от действия във веригата на доставките, които не са под директен действен надзор на компанията. Докладът обобщава, че всеки 100 лв., изхарчени в Kaufland, основават чиста позитивна стойност за българската стопанска система и общество в размер на спомагателни 62 лв..
„ Повече от 11 години Kaufland България обичайно е измежду 10-те най‐големи компании в страната и на челна позиция измежду всички търговски вериги. Със своите над 6000 чиновници нашата компания е най-големият шеф в бранша за съвременна търговия, като към този момент две години получаваме интернационален документ за Топ Работодател. Ние сме измежду най-големите данъкоплатци в България и важен фактор за стимулирането на националната и районна стопанска система. Но в Kaufland постоянно сме вярвали, че нашата лидерска позиция не е единствено резултат от мащаб и оборот. Съзнаваме своите отговорности към обществото и се стремим да отговаряме на неговите упования, като в това време прибавяме стойност към неговото развиване. За нас този отчет е опция на база съответни стойности да управляваме още по-добре цялостното ни влияние върху стопанската система, природата и обществото. “, разяснява ръководителят на Управителния съвет на Kaufland България Иван Чернев.
„ Често работим по планове за остойностяване на цялостното влияние за клиенти от Западна Европа и Северна Америка. Това е първият сходен отчет в България и най-сетне имаме намерено говорещ български клиент – компания, която не се задоволява с директните финансови измерители и известия за работни места и дарения, а пресмята и комуникира чистото си влияние върху българското обществото, включвайки в това освен положителни, само че и отрицателните аспекти. Анализи на чистото влияние като този играят доста значима роля като инструмент за ръководство на смяната в посока стабилно развиване. Те акцентират водачеството на една компания в това да прави бизнеса си добре и намерено да дискутира провокациите, които среща “, сподели Боян Рашев, ръководещ сътрудник в denkstatt България и един от водещите специалисти в страната по ръководство на околната среда и ресурсите.
 Олег Прокопиев, шеф на „ Яйца и птици “ АД, гр. Мизия: Благодарение на партньорството ни с Kaufland България нашата продукция се продава в цялата страна Олег Прокопиев, шеф на „ Яйца и птици “ АД, гр. Мизия: Благодарение на партньорството ни с Kaufland България нашата продукция се продава в цялата страна
В средата на 2020 година Kaufland България показа първата си национална лична линия артикули „ Брей! “ и по този начин затвърди сво...
Докладът проучва и прави оценка въздействието, което има бизнесът на Kaufland България, като всички негови въздействия върху стопанската система, околната среда и цялото общество са изразени в парична стойност, т.е. с обща мерна единица и на една канара, което дава опция за тяхното съпоставяне и параленост. Направената в документа оценка на чистото влияние на Kaufland България обгръща: Преки: въздействия от оперативната активност на компанията; Непреки: въздействия в следствие от закупуването на артикули и услуги от директни снабдители на веригата; Допълнителни: въздействия от закупуване на артикули и услуги от директните снабдители на Kaufland България в тяхната верига на доставки (доставчици на доставчиците); Подкрепени: въздействия от концесионери, т.е. търговците, които се обитават или срещат само в хипермаркетите на компанията отвън най-големите градове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР