Дейностите по първото за годината косене на тревните площи във

...
Дейностите по първото за годината косене на тревните площи във
Коментари Харесай

Пролетното косене във Варна върви по график, смятат районните кметове

Дейностите по първото за годината косене на тревните площи във Варна вървят по график. Това са докладвали на оперативката през днешния ден кметовете на петте региона в града.

В регион „ Одесос “ огромна част от терените са окосени. В навечерието на Великденските празници с приоритет ще се работи към храмовете и централните градинки, акцентира кметът Емилия Христова.

По проект върви и пролетната коситба в регион „ Приморски “, където към този момент са изкосени над 150 дка тревни площи, сподели кметът Мартин Баръмов.

716 дка са окосените терени в регион „ Младост “, където дейностите също се движат по график.

Пролетната коситба в регион „ Владислав Варненчик “ е в разгара си, уточни кметът Николай Костадинов. Поради зачестилите сигнали на жители за места с прекалено избуяла трева след дъждовете обаче, Костадинов изиска темповете на работа и броят на косачите в региона да бъдат увеличени.

Напредва и работата в „ Аспарухово “, където регионът и паркът са изкосени и по график следва косене на кв. „ Галата “, увери кметът Ивайло Маринов.

Паралелно с косенето във всички региони тече и планова обработка на терените против кърлежи, незабавно след окосяване на местата, рапортуваха още кметовете.

Шест компании са ангажирани с пролетното косене на зелените площи във Варна. Две компании работят в най-големия варненския регион „ Приморски “, като едната от тях обслужва и регион „ Вл. Варненчик “. Две компании правят дейностите по косене в централния регион „ Одесос “ и по една компания в регионите „ Младост “ и „ Аспарухово “.

Тревните площи във всички региони са 4353 дка. Те включват градски градинки, междублокови пространства и зелени площи в разграничителните линии на булевардите и централните улици.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР