Дейностите по окончателното премахване на незаконно складираните тонер касети във

...
Дейностите по окончателното премахване на незаконно складираните тонер касети във
Коментари Харесай

Радост за врачани: Премахнаха всички незаконно складирани тонер касети

Дейностите по окончателното унищожаване на нелегално складираните тонер касети във Враца завършиха на 18.07.2023 г, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Отпадъците са превозени и предадени за отнасяне на лицензирана компания, която има регламентирана площадка и нужните документи по Закона за ръководство на отпадъците.
Площадката на ул. „ Складова “ във Враца, на която бяха складирани тонер касетите, е почистена.
След като компанията, притежател на отпадъка не извърши отправена към тях покана за непринудено осъществяване за унищожаване на тонер касетите, от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца е извършена социална поръчка с предмет: „ Товарене, превозване и отнасяне на негодни за приложимост тонер касети, находящи се на ул. „ Складова “ №14, гр. Враца. “
Финансирането за осъществяване на дейностите по контракта е обезпечено от Министерството на околната среда и водите. Контролът върху дейностите по товаренето, превозването и предаването за отнасяне на отпадъците е сбъднат от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца.
Разходите по осъщественото наложително унищожаване ще бъдат събрани от притежателя на отпадъка по реда на Гражданскопроцесуалния кодекс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР