Дейностите на НАТО до границите на Русия ни задължават да

...
Дейностите на НАТО до границите на Русия ни задължават да
Коментари Харесай

Русия: НАТО ни доближи твърде много, ще вземем мерки!

Дейностите на НАТО до границите на Русия ни задължават да вземем ограничения за гарантиране на сигурността, разяснява прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков по отношение на ученията Agile Spirit 2021 в Грузия с присъединяване на 12 страни членки на НАТО, както и Азербайджан, Грузия и Украйна, оповестява ТАСС.

" Това е още едно удостоверение, че НАТО с военната си инфраструктура е към нашите граници, освен към - само че в контакт с нашите граници. Това, несъмнено е предмет на доста деликатно наблюдаване от наша страна. Основното е, че то ни задължава да вземем ограничения за обезпечаване на нашата сигурност. Това неведнъж са казвали президентът и министърът на защитата, както и нашите представители на разнообразни равнища ", изясни Песков.

НАТО не крие кой е главният зложелател на алианса и е значимо сюжетът Agile Spirit 2021 да не допуска скрити дейности по отношение на Русия, сподели представителят.

" Разбира се, за нас е значимо сюжетите на сходни учения да не допускат никакви секрети дейности против страната ни. Все отново сюжетите на ученията са измислени в НАТО и алиансът не крие кой е главният зложелател ", сподели той, разяснявайки присъединяване на Азербайджан в тези учения.

" Азербайджан е суверенна страна. Ние ценим нашите връзки с Азербайджан, това са партньорства, има обща политическа воля за по-нататъшно развиване на тези връзки ".

Учението стартира на 26 юли и в тях вземат участие над 2,5 хиляди военнослужещи от Азербайджан, Англия, Германия, Грузия, Испания, Италия, Канада, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Украйна и Естония. Повече от 1,5 хиляди от тях са грузински военнослужещи, други 700 са от Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР