Девойката Марина била дъщеря на езическия жрец в Антиохия Писидийска

...
Девойката Марина била дъщеря на езическия жрец в Антиохия Писидийска
Коментари Харесай

Честваме Света великомъченица Марина

Девойката Марина била щерка на езическия сановник в Антиохия Писидийска (ІІІ в.). Баща и я възпитал в идолопоклонство, само че бог Бог по Своята благосклонност и дал да узнае истината и я призовал при Себе Си.
В това време римското държавно управление грубо преследвало християните. Много от преследваните се криели по пустините и планините. А мнозина оставали в градовете и като вземали тип на просяци, стараели се да проповядват и популяризират словото Божие.
От един подобен християнин 12-годишна Марина пръв път чула за Господа Иисуса Христа и сърцето и изпълнело от обич към него. Тя доста желаела да получи св.крещение, само че заради гонението не е имало нито в града, нито в покрайнините духовник, който да може да извърши това свещенодействие. Марина се оставила на Бога и очаквала Неговата воля. А сред това тя не се бояла намерено да изповадва името на Господа, въпреки и да знаела, че може да бъде подложена на гонение.
Пръв неин гонител станал самият и татко. Той бил ревнив поддръжник нидолите и когато разбрал, че щерка му има вяра в Христа, намразил я и почнал да се отнася с нея доста грубо.
www.sv-marina.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР