Девня. Група от Съюз на пенсионера 2004“ от град Велики

...
Девня. Група от Съюз на пенсионера 2004“ от град Велики
Коментари Харесай

Свилен Шитов, кмет на Девня: Младите трябва да черпят опит от възрастните

Девня. Група от „ Съюз на пенсионера 2004 “ от град Велики Преслав бе на посещаване в Девня по покана на локалната конструкция на организацията. Гостите посетиха забележителностите на общината, след което се събраха на празничен обяд в ресторант „ Девня “. Събитието почете кметът на Девня Свилен Шитов, който бе посрещнат с самун и сол. Той сервира приветствен адрес към пенсионерите и им подари по един образец от книгата „ Бъдеще за Девня “ на краеведката Снежина Иванова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Девня .
„ Радостен съм, че сте наши посетители. Предната група пенсионери, които посетиха Девня, бяха от Велико Търново, а в този момент от Велики Преслав – все велики и значими градове от нашата история. Територията на Девня е също значима част от историята на България. Има доктрина, че хан Аспарух е обитавал по девненските земи… Надявам се, че визитата Ви е било забавно. Радвам се, че създавате нови другарства и обменяте опит, който дружно би трябвало да предаваме на подрастващото потомство. Бъдете живи и здрави! Щастлив съм, че имам опция да навестявам сходни срещи, на които ние, по-младото потомство, можем да черпим опит от вас “, съобщи кметът Свилен Шитов.
На собствен ред ръководителят на общинското управление на „ Съюз на пенсионера 2004 “ – гр. Велики Преслав, госпожа Димитричка Петрова, прочете приветствен адрес от името на кмета на общината доктор Александър Горчев с най-хубави пожелания към всички членове на девненската организация. В рамките на мероприятието госпожа Стойка Гайдарджиева от Велики Преслав показа своя галерия на картини.
На срещата участваха пенсионери от съвсем всички структури в Девня. За положителното въодушевление на възрастните хора се погрижиха децата от балет „ Тиера “, певчески групи при НЧ “Просвета 1900 “, солови реализатори от кв. „ Повеляново “. Празникът продължи с песни, хора и задушевни раздумки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР