Девизът на германското правителство за борба с коронавируса е "ваксинирайте

...
Девизът на германското правителство за борба с коронавируса е "ваксинирайте
Коментари Харесай

Меркел: Германия е готова да използва руската ваксина Спутник V, ако тя бъде одобрена от EMA

Девизът на немското държавно управление за битка с ковид е "ваксинирайте се, ваксинирайте се, ваксинирайте се " и скоро ще има по-голяма еластичност при предлагането на хората на ваксини против Covid-19, съобщи в петък канцлерът Ангела Меркел по време на конференция за медиите, оповестява Ройтерс.

Всеки немски жител би трябвало да може да бъде имунизиран против Covid-19 до лятото, съобщи още немският канцлер.

Говорейки след държавно съвещание за имунизацията с водачите на 16-те федерални района, Меркел съобщи, че Германия е получила спомагателни доставки на имунизацията на Pfizer/BioNTech. Доставките на спомагателни дози от BioNtech/Pfizer ще разрешат на районите, граничещи с Франция, да получат спомагателни ваксини поради разпространяването на южноафриканския вид там, уточни още канцлерът.

Тя добави, че Германия би употребила всяка една ваксина, утвърдена от Европейската организация по медикаментите (EMA), в това число и съветската "Спутник V ", в случай че тя получи зелена светлина.

Германия ще поръча съветската ваксина "Спутник V ", в случай че тя бъде позволена за приложимост в Европейския съюз, съобщи в Меркел, добавяйки, че Берлин може да обезпечи самичък доставките, в случай че блокът не го направи.

"По отношение на съветската ваксина от известно време съм на мнение, че би трябвало да използваме всяка ваксина, утвърдена от европейския регулаторен орган по медикаментите ", сподели тя, представен от Франс прес.

Въпреки че Меркел би предпочела взаимни поръчки от страна на Европейски Съюз, "ако не се стигне до такава европейска поръчка, тогава би трябвало да тръгнем по собствен личен немски път ".

Освен това тя се изрече в поддръжка на имунизацията на "АстраЗенека " (AstraZeneca), като съобщи: "Бих се имунизирала с имунизацията на "АстраЗенека ", когато пристигна моят ред ".

Според нея Германия ще доставя общопрактикуващите лекари с ваксини и ще доставя спомагателни дози до райони наоколо до чешката и френската граници, защото страната се стреми да върне акцията си в релси след тридневна пауза при потребление на имунизацията на "АстраЗенека ".

Меркел и районните немски водачи би трябвало да се срещнат още веднъж в понеделник, с цел да обсъдят удължаването на локдауна, който съществува от средата на декември, както и инспектиране на на проектите за последователно отваряне на стопанската система. Броят на случаите на Covid-19 в Германия стартира още веднъж да нараства след известно облекчение на противоепидемичните ограничавания през последните седмици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР