Девин отбеляза празника си през уикенда с мощни рок, фолк

...
Девин отбеляза празника си през уикенда с мощни рок, фолк
Коментари Харесай

Девин празнува с невиждан пик на инвестициите

Девин означи празника си през уикенда с мощни рок, фолк и национални концерти. Началото бе обещано с осъществяването на три химна - химна на Република България, химна на Европа и химна на Девин.

Химнът на Девин е по стихотворение на локалния стихотворец Емил Енчев. Песента бе показана за първи път на празника на Девин през 2016 година. „ Молитва за Девин ” е по стихотворение на Енчев, музиката е на композитора Асен Масларски, а аранжимента – на Димитър Гетов. Химнът се извършва от Милица Божинова и Асен Масларски, а триминутният му клип с красиви гледки от Девин и региона, е гледан към този момент повече от 20 хиляди пъти в интернет. Химнът видя бял свят с персонално спонсорство от кмета на Девин Красимир Даскалов. Сега той се извършва на всеки празник на родопската община.

" Не мога да не отбележа заслуженото самопризнание на държавното управление на господин Борисов, с помощта на което за последните три години община Девин получи посредством целеви прехвърляния над 7.5 млн. лева за създаване на значими инфраструктурни планове. Това не е случвало при нито едно държавно управление и при нито едно общинско управление през последните 30 години ", сподели в словото си кметът. Той регистрира пред девинчани, че със средствата са развити редица огромни, публично значими планове, като един от най-важните от тях е реконструкцията на топлопровода за минералната вода от извора при Беденски бани до Девин.

" Това даде опция тази извънредно лековита вода да потече в града ни още веднъж и от нея да се възползват всички спа центрове ", уточни Даскалов. Той означи и рехабилитацията, която се прави сега на третокласния път Кричим - Девин. " След приключването й сигурно ще се усили туристопотока, а това е и най-прекият път от централна България за Гърция, от Пловдив през Девин към Драма ", сподели Даскалов.

" Неслучайно празникът на община Девин е празник на минералната вода, този скъп подарък, с който природата е надарила този край. Минералната вода е тази, която прави Девин известен, освен в България, а и в чужбина. Тя е в основата на икономическото развиване на общината. Не единствено тази вода, която пием, а и тази вода, която е източник на здраве и използваме за балнеология. Не мога да не отбележа, че нашето държавно управление извърши два значими уговорката към община Девин - поддържа общинското управление и топлата минерална вода е към този момент в града. Това притегля и ще притегля от ден на ден и повече туристи. И е причина за растеж на стопанската система и приходите на локалните хора. Няма по какъв начин да не посочи със удовлетворение, че изпълняваме и различен значим ангажимент - рехабилитираме всички достъпи до Девин, и от вътрешността на страната, и от Смолян. Така че съм сигурен, че и това ще даде принос Девин да стане най-бързо развиващия се град в Смолянска област ", сподели и регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР