Деветкратният световен шампион във WRC Себастиан Льоб ще се завърне

...
Деветкратният световен шампион във WRC Себастиан Льоб ще се завърне
Коментари Харесай

Официално: Себастиан Льоб се завръща във WRC със Citroen

Деветкратният международен първенец във WRC Себастиан Льоб ще се завърне в рали автомобила на Citroen за три кръга през 2018 година. 43-годишният водач организира няколко теста с C3 WRC на асфалт и макадам през последните месеци, а следващата година ще се пусне на домашното си рали Франция, Мексико и Испания. Там той ще заеме колата на Крейг Брийн, а паралелно до него ще кара Крис Мийк, който през сезона бе главният коз на Citroen.
Последната поява на Льоб в шампионата бе през 2015-а в Монте Карло, където той притежаваше ранна преднина, само че повреди едното задно колело след удар на завой. Льоб съобщи, че присъединяване му следващата година е разумна стъпка след сполучливите проби с автомобила.

" Бях доста разчувствуван да се върна в автомобила още веднъж, тъй като новото потомство коли са по-бързи и мощни. Страхотно е и, че мога да се върна в тима, в който реализирах толкоз доста триумфи ", разкри французинът, допълвайки, че няма да гони някакви резултати.

" Естесвено най-вече желаех да карам в родината си и се веселя, че това ще се получи. Още по-доволен съм, че не познавам изключително добре маршрута и ще бъде предизвикателство за мен ", приключи Льоб.

Стефан Лефевр, който също караше за Citroen в последните сезони, ще продължи кариерата си във WRC2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР