Девети май събира две знаменателни дати - Деня на победата

...
Девети май събира две знаменателни дати - Деня на победата
Коментари Харесай

Радев: Трябва да търсим не разделителните линии, а общите ни интереси

Девети май събира две знаменателни дати - Деня на успеха и Деня на Европа, съобщи президентът Румен Радев, откакто дружно с вицепрезидента Илияна Йотова сервираха цветя пред паметника на Незнайния войник в София, заяви БНР.

Държавният глава напомни, че над 12 хиляди българи са починали в най-кръвопролитната война, с цел да я има през днешния ден просперираща и обединена Европа, като напомни и взаимното изказване на президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп от преди дни.

" Трябва да търсим в тези сложни дни за нас не чертаенето на нови разграничителни линии, би трябвало да търсим нашият интерес. Нямаме полза сега. Това не е в полза на Европа ".

Президентът Радев поздрави и всички, които самоотвержено работят в България, с цел да премине България през тестването с ковид, както и тези които не са се поддали на суматохата и страха, а са показали отговорност.

За признатия на първо четене проектозакон, с който от 13- и май ще се анулира изключителното състояние, президентът акцентира, че ще се произнесе откакто той постъпи в президентството и още е рано да се приказва за несъгласие. Румен Радев обаче изрази запаси.

" Начинът, по който се вършат законите в България, има все по-растящи пороци. Аз съм срещу, по тази причина и моят апел е в действителност, когато се пишат такива значими закони, да се регистрира, че има и Конституция, има и други закони, има надлежно и устав на българския парламент, който би трябвало да съблюдаваме, а не да се нарушава ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР