Девет убийства са станали през последната година на територията на

...
Девет убийства са станали през последната година на територията на
Коментари Харесай

Едно убийство беляза Пловдив през 2023, още 10 човека станаха жертви на алкохола и алчността

Девет убийства са станали през последната година на територията на Пловдив и региона,  като причинителите на всички  са разкрити. Едно обаче бе белязано и не излиза и до през днешния ден от новинарските излъчвания. Макар болната ревнивост да е измежду най- честите претекстове при най-тежкото закононарушение,  през 2023 година алчността за пари и корист с алкохола, някак надвиха.
Прочетете още
 Втора година високата статистика не дава задна, само че през 2023 се следи спад в осъществяването на най-тежкото закононарушение. От миналогодишният материал на TrafficNews излиза наяве, че 2022 е годината с най-вече убийства от години насам в Пловдивско. 15 са били жертвите, като тази година въпреки всичко цифрата е по-ниска.

Хронологията на едно грубо ликвидиране край Пловдив

Много въпроси, само че отекващи отговори на хиляди километри от България, където бе арестуван основната фигура в най-белязаното закононарушение през 2023 година. Убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Тежкото закононарушение породи недоволството на хората и бяха проведени непрекъснати митинги, които доведоха и до полицейски уволнения. Хронологията на жестокото престъпление  стартира  на 20-ти юли против 21-ви, когато Митко бе пребит до гибел и заровен на цалапишкото бунище. От последните кореспонденции на Димитър бе станало ясно, че минути преди да излезе от вкъщи си, той си е бил писал с Борислав Динков. В същите минути е кореспондирал и с  непълнолетно момиче, с което е бил в загадка връзка, а Борислав я е харесвал. Малко след тези негови чатове убитият бе излезнал от вкъщи си и повече  не се е върнал. Според здравната експертиза-Митко е бил със счупени няколко ребра и счупени носни кости, които са се оказали съдбовни и това е довело до гибелта му.  

Дни наред  Димитър бе търсен от близки и поданици на Цалапица, които обикаляха улиците на селото, а майката на починалия Атанаска Бакалова сама изискваше видеокамери от селото, тъй като никой не й бе  съдействал. В първите дни, откакто Митко е разгласен за търсене, казусът бе стихотворец за работа от районно управление (на МВР) Стамболийски. Шест дни по-късно беше трансфериран на Криминална полиция –Пловдив, а на 26-ти юли  бяха арестувани и близнаците Борислав и Валентин, до момента в който са  на море.  На 27-ми юли бе намерено тялото на Малинов. Тогава към този момент посоченият за палач  Бизюрев беше напуснал България.

Скандал и алкохол преди изстрелите в тялото на Ивайло от ЖР „ Тракия ”

В нощта на 6 януари 2023 година блок 71 в ЖР „ Тракия ” бе огласен от изстрели.  24-годишната Бериван Белялова към този миг е упрекната в това, че е  простреляла от упор и умъртвила своя другар 50-годишния Ивайло Ангов.

Алкохолът бе забъркан в историята, а в началото не беше ясно дали точно 24-годишната Белялова е натиснала спусъка. По време на следствието обаче бе открито, че в трагичния ден обвинената отишла да изиска заем от пострадалия, почерпили се с алкохол, само че сред двамата зародил скандал. Пострадалият извадил законно притежаван револвер. По думите на Бериван Ивайло я заплашил, само че тя съумяла да вземе оръжието и с него произвела шест изстрела, четири от които попаднали в умрелия.  Смъртта  на мъжа бе настъпила в резултат на наранена артерия към слабините. По-късно Бериван бе пусната под " домакински арест ", тъй като осъщественият следствен опит разколеба проверяващите за виновността ѝ.

Маноле помни двете съвсем идентични убийства

Пловдивското село Маноле бе разтърсено от разстрела на двама души, съпроводен със самоубийство преди близо месец. В нощта на 5-ти декември 2023 година мъж от същото село умъртви с противозаконна ловна пушка родителите на брачната половинка си, а по-късно се бе  барикадирал и самоубил. Ранен бе и братът на дамата Запрян, а в къщата е имало стара жена, както и три деца. Влошените фамилни връзки, ревнивост и непрекъснати кавги са били в основата на тежкото действие. Всичко е почнало от там, че дамата Стоянка била схванала, че мъжът й Васил се залюбил с локалната магазинеркаи. Тя се била прибрала при родителите си, а това афектирало мъжа й и се стигнало до съдбовния край.

Това надалеч не е първото такова ликвидиране в селото. Подобен е казусът от месец ноември 1995 година. Съвпада интервалът методиката, изискванията на осъществяване, даже и оръжието. Разликата е, че тогава убийството е четворно, а килърът и до ден сегашен излежава своята доживотна присъда в пловдивския затвор. 35-годишният тогава Иван Кръстев Василев разстрелва с бащината си ловна пушка жена си Снежана Джамбазова, тъща си Елена, тъста си Рангел и дядото на жена си Вангел. Иван  е оглупял, откакто брачната половинка му поискала бракоразвод. Опасявал се, че повече няма да види децата си - 9-годишния Красимир и 6-годишната Марияна и по тази причина пребегнал до осъществяването на тежкото закононарушение.

Убийството в „ Харман махала ”- алкохол и лакомия за пари
На 19 февруари жители на по този начин известната в Пловдив " Харман махала " се бяха натъкнали на тяло, по което има голям брой прободни рани. По-късно се оказа, че спор за 20 лева е бил до известна степен причина за убийството на 49-годишния Смаил от същата махала. Преди покушението убитият и още няколко индивида се били събрали  на запой, а към тях се включил килърът Амет по прякор „ Петре “ .

След зародил спор сред Смаил и Амет, причинителят на закононарушението бил изпъден от компанията. Известно време по-късно той се бе върнал, държейки в себе си кухненски нож. Последвала бил и нов спор, а Смаил се изправил и отишъл при Амет. Двамата се сборичкали и паднали на земята. Останалите членове на компанията им, които се опитвали да потушат напрежението, видели ножа, тормозили се и избягали.

Именно тогава били осъществени и съдбовните наръгвания в тялото на умрелия, а най-тежкото било в региона на корема, засегнало артерия, а сериозен вътрешен кръвоизлив, евентуално бе в основата на гибелта.

След като видял, че Смаил е неподвижен, Амет  не се обадил на 112, а  взел телефона на наръгания и го бе продал в заложна къща. С парите от него той беше отишъл на казино, където проиграл цялата сума. Взел и часовника му и него се опитал да продаде, само че му бяха отказали да го купят, по тази причина го задържал за себе си. Дни наред Амет се беше покрил от органите на реда, а окло 4 дни по-късно след акция на проверяващите Амет бе арестуван в необитаема сграда.

Син отбрани майка си в Стряма за сметка на своята независимост

Тормоз над майка му и чашки алкохол прати в ареста 43-годишния Тошо Кръстев, който простреля и умъртви приятеля на майка си е Стряма. Престъплението бе станало на 16-ти против 17-ти август, час след среднощ. Майката на Кръстев била зле със здравето и живеела с убития Янко Филипов, който все пак постоянно бил издевателствал над дамата.Той постоянно  бил почерпен с алкохол и даже я удрял.

В деня на убийството- в сряда вечерта Янко и Тошо били във фургона, в който живеела дамата. По-вързрастният мъж се напил и почнал да крещи на майката и  двамата са били скарали. Синът Тошо отишъл до дома си и се върнал два часа по-късно с ястие, само че към този момент бил на три огромни ракии.

Във фургона бил заварил майка си и вуйна си с пияния Янко. Последвал спор, а Янко  взел един прът и се нахвърлил върху майката и Тошо.  След тези дейности на нападателния мъж, останалите били подали сигнал на 112. Патрул на районно управление (на МВР) - Раковски разкрил пияния Филипов и му съставил протокол, в който бил предизвестен да не тормози повече фамилията. Това обаче още повече разярило Филипов, върнал се още веднъж с кола при жена си. Тошо взел близкия до него нож и го забил в гърба му. Последвало блъскане, в което по-младият мъж му бил нанесъл 10 прободни рани. Янко е бил умрял преди да пристигна кола за спешна помощ, а килърът се предал на полицията.

Алкохола взе жертва и в пловдивския квартал " Кючук Париж "  

Алкохола не пожали и 60-годишният Тони Тоневски от Кючука. Фаталният случаят се бе  случил на 08 юли 2023 година, в Район „ Южен “, като съгласно обвинителния акт приятелят му по чашка Кольо Колев, който е с 10 присъди зад тила си е бил предизвикал по несъобразителност гибелта му, в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна повреда-побой.

Често Тоневски и куп други негови приятели се били събирали в парк до учебно заведение в кючука, като Колев също ги е посещавал. Те злоупотребявали с алкохола и били възнкивали кавги сред тях. По делото бе изяснено, че на същата дата Тоневски е бил бит  и от още 4-5 индивида, които за момента не са открити. След като жертвата е бил лежащ на земята другите си помислили, че е бил просто доста пийнал и по тази причина си тръгнали от мястото на случая, а по-късно полицията бе задържала Колев като извърпител.

Няколко прободни рани в корема, сърцето и гърба на 38-годишния Георги Асенов от село Болярци

Едва 20 години Стойчо Асенов от село Болярци е упрекнат за гибелта на 38-годишния Георги Асенов от същото село. На 20-ти юни 2023 година след всеобщ пердах сред две ромски семейства Асенов е бе нанесъл няколко прободни рани  с нож в региона на корема, сърцето и гърба на жертвата. Спорът е бил избухнал поради любовна история и изборът на жена на втори мъж.

В  деня на случая  е имало сдърпване сред двата рода, като фамилията на обвинения Асенов  се е било обадило на 112, с цел да подаде сигнал. 2 часа по-късно членове от родата на убития са се били насочили към другото семейство, готови за пререкания. След това зародил разногласието, а родата на умрелия са били нападнали майката на обвинявания в ликвидиране. Това е била и повода за жестокото ликвидиране.

Масов пердах с ножове в Асеновград приключи със гибел

Съседска кавга и размахване на хладно оръжие приключи с ликвидиране в Асеновград през лятото на тази година.

Инцидентът се бе разиграл в първите часове на 10 август откакто синът на Ибрям Шекерджи му се бе  оплакал, че е атакуван. Бащата отишъл да се саморазправя с нападателите и се е било стигнало до всеобщо сборичкване и замяна на удари. Един от мъжете в свадата бил откаран в болница, където след време умрял от раните си. От сбиването потърпевш и обвинения Шекерджи.

Бой до гибел в Скутаре?

На 13-ти септември сутринта е бил получен сигнал за намерено безжизнено тяло на 64-годишен мъж в Скутаре. Незабавно натам са били отправени криминалисти от РУ-Труд, като при първичния оглед не са били открити следи от принуждение и по случая е формирано досъдебно произвеждане. След това е била направена аутопсия  от правосъден доктор, която е била открила вътрешни контузии, получени евентуално от тежък побой. По тази причина следствието е било преквалифицирано, само че досега не е била показана информация към медиите за този случай и не е ясно дали причинителят на това действие е бил задуржан.

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР