Девет нови случая на коронавирус са регистрирани в Китай през

...
Девет нови случая на коронавирус са регистрирани в Китай през
Коментари Харесай

Ръст на безсимптомните с COVID-19 в Китай, подозират нов щам на вируса

Девет нови случая на ковид са регистрирани в Китай през последните 24 часа, а общо 35 пациенти са били излекувани, заяви Националната здравна комисия на страната в събота, съобщи РИА Новости.
И деветте нови случая са импортирани в страната извън, прецизират от Комисията. Така общият брой на доказаните случаи в страната е 85 022, като умряли са 4634 пациента. Общият брой на излекуваните е 80 126. 2 473 случая на болестта са при хора, влезнали в страната, а от тях 2 285 са излекувани. 262-ма пациенти с COVID-19 остават приети в болница в Китай, съобщи БГНЕС.
От началото на април, обаче, китайските здравни управляващи започнаха да регистрират асимптоматичните случаи измежду общата цифра на инфектираните. През последните 24 часа в Китай са регистрирани 10 нови безсимптомни случая на ковид, всички от които са на идващи в страната пасажери.
Здравните управляващи са сложили под карантина повече от 350 души с вируса, които не демонстрират никакви признаци на заболяването. Нарастването на броя на безсимптомните инфектирани поражда терзания у здравните и научните среди, че е допустимо вирусът да мутира в нов вид, последствията на който към момента не са известни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР