Девет души в защитено жилище в Сливен са с положителни

...
Девет души в защитено жилище в Сливен са с положителни
Коментари Харесай

Огнище на COVID в защитено жилище в Сливен


Девет души в предпазено жилище в Сливен са с позитивни проби за Covid-19, оповестяват от Областния спешен щаб. 37 са новите случаи на територията на Сливенска област през последното денонощие, съобщи БНР.

Петима консуматори и четирима чиновници, немедицинскиперсонал, са измежду диагностицираните в предпазеното жилище. Изследвани са всички 16 души – личен състав и консуматори. Лечението на болните консуматори се реализира на място, под наблюдаване на персоналния доктор. Инфектираните чиновници се лекуват в домашни условия. Извършена е цялостна стерилизация на постройката.

Заради болен възпитаник от Сливен, цялостен клас е подложен под карантина. Сред новозаболелитее и фелдшер от Нова Загора.Към момента дейните случаи на COVID-19 в региона са 486 души, като 351 от тях са в община Сливен, 110 – в община Нова Загора, 16 – в община Котел и 9 – в община Твърдица. 778 души са под домашна карантина. Очакват се резултатите от 24 проби – 12 на лица със признаци, 2 на медицински личен състав, 9 на контактни лица и еднаконтролна проба.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР