Девет допълнителни целеви групи вече ще имат възможност да се

...
Девет допълнителни целеви групи вече ще имат възможност да се
Коментари Харесай

​Повече хора ще се възползват от услугата „Осигуряване на топъл обяд” в Мездра

Девет спомагателни целеви групи към този момент ще имат опция да се хранят с топъл обяд в обществената столова, помещаваща се в Общинския център за обществени услуги и действия в Мездра. Сред тях са лица и фамилии, подпомагани по Наредба № РД-07-5 от 2008 година за изискванията и реда за разпределяне на целеви помощи за отопление, (ДВ, бр. 49 от 2008 и майки (осиновителки), които получават месечни помощи за развъждане на дете до една година, по реда на член 8, алинея 1 и 5 от Закона за фамилни помощи за деца (ЗСПД). Потребители на услугата към този момент могат да бъдат и: лица и фамилиите, получили еднократна помощ за възпитаници, записани в първи клас, по член 10а от ЗСПД; лица с трайни увреждания, с несъмнено право на непозната помощ, които имат ниски приходи и получават месечна добавка за обществена интеграция по ЗИХУ; лица и фамилии, които получават месечни помощи за развъждане на дете с трайно увреждане по реда на член 8д ЗСПД. Към спомагателните целеви групи спадат и: лица и фамилии, получили еднократни или месечни помощи, предопределени за предварителна защита и реинтеграция, развъждане на детето при близки и родственици и в приемни фамилии по реда и изискванията на Правилника за използване на Закона за протекция на детето (ППЗЗД); лица и фамилии, случайно потърпевши от бедствия и повреди при форсмажорни условия, подкрепени с еднократна помощ по реда на член 16 от ППЗСП, въз основа на откритото самостоятелно равнище на материално лишаване и лица и фамилии, настанени в приюти и центрове за краткотрайно настаняване.
Прясно приготвената храна се дава по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне от Фонда за Европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.
Основни целеви групи за даване на топъл обяд са: лица и фамилии на месечно подкрепяне по реда и изискванията на член 9 от Правилника за използване на Закона за обществено подпомагане; лица с потвърдена липса на приходи и близки, които да се грижат за тях, открито от съответната дирекция „ Социално подкрепяне “; фамилии и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи и не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си. Потребители на услугата са и скитащи и бездомни деца и лица, и лица от уязвими групи - жители на трети страни, по смисъла на § 1., т.17 от Допълнителни разпореждания от Закона за убежището и бежанците.
Заявления-декларации по Операция „ Осигуряване на топъл обяд “ ще се одобряват в постройката на Социалния комплекс стая 113.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР