Девет банки в България са кандидатствали да бъдат банки-партньори на

...
Девет банки в България са кандидатствали да бъдат банки-партньори на
Коментари Харесай

Девет банки искат да отпускат 96 млн. лв. бизнес кредити с помощ от държавата

Девет банки в България са кандидатствали да бъдат банки-партньори на страната при отпущането на преференциални заеми за бизнеса по стратегия „ Възстановяване “.

Програмата се ръководи от Фонда на фондовете и по нея ще бъдат разпределени 96,17 млн. лева, само че декларираният от банките интерес надвишава доста този размер, оповестиха от Министерството на финансите, което е принципал на Фонда.

„ Програма „ Възстановяване " дава опция на дееспособните компании да продължат да се развиват. Условията на гаранцията подсигуряват заемите да бъдат отпускани в къси периоди, с минимална административна тежест и без нужда от материалното им застраховане. Фондът на фондовете ще поеме до 50% от кредитния риск на банките  сътрудници, произлизащ от основания от всяка от тях портфейл от нови заеми за дребни и междинни предприятия (МСП), с покритие на гаранцията от 80% за всеки самостоятелен заем “, се споделя в известието на Финансовото министерство.

Средствата са обезпечени от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, по линия на REACT-EU, заради огромния интерес и бързото осъществяване на първичния запас

Основните преимущества по Програма „ Възстановяване “ са:
Достъпът до бизнес заеми на възможни български МСП с най-малко 3-годишна история;Без условие за материални обезпечения; негарантиран заем, като се изключи персонални гаранции, предоставени от собствениците;Получаването на утвърждение и опция за асимилиране в съкратени срокове;Възможността за договаряне на 12-месечен гратисен период;Разсрочването на изплащането по главница до 84 месеца;Минимизирането на административната тежест за клиента;Възможността за приемане на финансиране до 3 млн. лева, само че не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020 година, съгласно това за коя от годините оборотът е бил по-голям; до лимита, избран по de minimis.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР