Deutsche Bank разглежда кандидати, които да заместят главния изпълнителен директор

...
Deutsche Bank разглежда кандидати, които да заместят главния изпълнителен директор
Коментари Харесай

Най-голямата банка в Германия си търси нов шеф

Deutsche Bank преглежда претенденти, които да заместят основния изпълнителен шеф Джон Крайън, който е в изострен спор с ръководителя на надзорния съвет Паул Ахлайтнер, оповестява лондонският The Times.

Банката е предложила поста на Ричард Гноди, началник на интернационалните интервенции на Goldman Sachs Group, само че той е отхвърлил офертата. Deutsche Bank има поради и изпълнителният шеф на UniCredit Жан Пиер Мюстие, както и този на Standard Chartered Бил Уинтърс.

57-годишния Крайън е отпред на най-голямата банка в Германия и една от най-големите в Европа от юли 2015 година Конфликтът сред него и 61-годишния Ахлайтнер пламна поради тактиката за развиване на банката, като Крайън и финансовият шеф Джеймс декор Молтке упорстват за по-радикално преструктуриране на бизнеса, в това число на капиталовата банка.

 Deutsche Bank стартира да редуцира старши позиции
Deutsche Bank стартира да редуцира старши позиции

Банката се пробва да понижи разноските

Напрежението сред двамата датира още от предходната година, когато Крайън избегна среща с един от най-големите акционери на компанията, китайската HNA Group, което раздразни Аклайтнер. Впоследствие китайското държавно управление накара задлъжнелия конгломерат да се отдръпна от придобиването.

През март предходната година Крайън разгласи третата за последните 3 години тактика за преструктуриране на основаната във Франкфурт компания, обещавайки да се върне към " следения напредък ".

Продължителният спад в капиталовата банка от този момент способства за стотици съкращения на работни места за редуциране на разноските и възстановяване на възвръщаемостта.

 Най-голямата банка в Германия регистрира трета година на загуба
Най-голямата банка в Германия регистрира трета година на загуба

Deutsche Bank ще би трябвало да заплати и нова санкция в Съединени американски щати

Търговията в звеното, ръководено от Маркус Шенк и Гарт Ричи, се срина с 27% през четвъртото тримесечие, а таксите от съвещания по покупко-продажби и образуване на продажби на дълг и акции се намалиха с 3%.

Фон Молтке очерта настоящите провокации пред подразделението на инвеститорска конференция предходната седмица. Те включват повишението на еврото по отношение на $, което може да понижи приходите на единицата с към 300 млн. евро през това тримесечие по отношение на година по-рано, сподели той.

Шенк също наподобява като мощна вътрешна кандидатура за изпълнителен шеф. Той съобщи, че банката към момента има работа за извършване, с цел да убеди акционерите, че обратът върви по проект.

" Джон постоянно е бил пределно явен - това не е пътешестване за едно тримесечие. Това е няколко годишно пътешестване. Смятаме, че сме на прав път с това пътешестване. Но несъмнено ни е нужно доказателство ", сподели Шенк за изпълнителния шеф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР