Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) и Асоциацията на европейските журналисти

...
Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) и Асоциацията на европейските журналисти
Коментари Харесай

Журналисти написаха Пътеводител за етично отразяване на деца

Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) и Асоциацията на европейските публицисти – България сплотиха старания в името на по-етично и включващо наличие на деца в медиите. Двете институции организират международната конференция „ Децата и медиите. Мисия: Етично oтразяване “, която ще се състои на 26 април от 9:30 до 14 ч. в Sofia Event Center.

На конференцията ще бъде показан и първият Пътеводител за етично отразяване на деца, основан от изтъкнати публицисти, информационни експерти и специалисти под управлението на УНИЦЕФ и АЕЖ-България. Панелната полемика ще се концентрира върху българския опит и опциите за възстановяване на обстановката у нас.

Презентация ще изнесе госпожа Кони Фоси (Телевизия Фюжън, САЩ), която ще опише по какъв начин медийната акция „ Деца в пандиза “ е довела до смяна в правораздаването за деца в Съединените щати и анулацията от президента Барак Обама на нечовечна процедура, каквато е задържането на малолетни в изолатори.

Друг преподавател ще бъде госпожа Таманна Рахман (Великобритания). Рахман е продуцент на кино лентата на Би Би Си „ Когато деца насилват деца “. Филмът проверява скрития свят на половото принуждение сред деца, когато деца правят похищения над връстниците си. Освен че е отдадено на малко изследвана и доста настояща тематика, документалното видео е и образец за етично отразяване както на деца жертви на принуждение, по този начин и на такива в спор със закона.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР