Детските градини в община Тервел стават безплатни с началото на

...
Детските градини в община Тервел стават безплатни с началото на
Коментари Харесай

Детските градини в община Тервел стават безплатни

Детските градини в община Тервел стават безвъзмездни с началото на новата образователна година, оповестяват от кметската администрация. Родителите на 449 деца - с 4 на 100 повече от предходната година, няма да заплащат такси за визитите в дванадесетте детски заведения. Със средства от общинския бюджет ще бъдат подкрепени и фамилиите на 29 деца, които се отглеждат в детската ясла в Тервел.

Първият учебен звънец през днешния ден би за 107 първокласници, на които общината обезпечи цялостен пакет от образователни пособия, тетрадки, химикали, боички и други, допълват от кметската администрация. Общинските учебни заведения посрещат за новата образователна година над 1200 възпитаници - с най-малък растеж по отношение на предходната. Във всички осем учебни заведения в общината образователните часове са присъствени.

От кметския екип молят към децата и родителите да бъдат виновни, с цел да протече образователната година безвредно в епидемиологичната конюнктура. Дистанционното образование е краткотрайно и отчасти решение на казуса, което лишава опциите за социализация и образование на децата. Те би трябвало да са в учебно заведение и детската градина, където работят експерти, означават от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР