Детските градини и ясли в Бургас отварят на 26 май.

Детските градини и ясли в Бургас отварят на 26 май. ...

Детските градини и ясли в Бургас отварят на 26 май.

Детските градини и ясли в Бургас отварят на 26 май. От Община Бургас съобщиха, че се предвижда групите да бъдат с не повече от 16 деца, а занятията да бъдат максимално навън, предаде кореспондентът на БГНЕС.
Вече е обмислено в помещенията с по-големи деца да бъдат обособени кътове за тези от тях, които не искат да спят следобеден сън. Децата ще се хранят на по-голямо отстояние и ще има нови занимания, които да ги разделят на по-малки групи. След проучване на общината става ясно, че 48 % от родителите ще пуснат децата си на детска градина.
„За да не се притесняват родителите заради изискването за микробиологичен анализ на децата, което беше изискване на самите родители при отсъствие на децата повече от два месеца от детското заведение, общината за своя сметка ще направи в самата детска градина и ясла такова безплатно тестване за микробиологичен анализ за по-голяма спокойствие и сигурност на нас и на самите родители", каза кметът Димитър Николов.
Малко по-рано днес общата рамка на правилата зададе министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който обяви, че детските градини и ясли ще отворят между 22 май и 1юни по решение на общините по места.
Детските градини отварят от 22 май до 1 юни, общините решават кога точно

Източник: actualno.com