Детски научен център Музейко“Детският научен център Музейко“ ще бъде дарен

...
Детски научен център Музейко“Детският научен център Музейко“ ще бъде дарен
Коментари Харесай

Фондация „Америка за България“ дарява „Музейко“ на София

Детски теоретичен център „ Музейко “
Детският теоретичен център „ Музейко “ ще бъде дарен на София от създателите му – фондация „ Америка за България “. „ Музейко “ беше основан през 2015 година и се утвърди като едно от най-активните и посещавани места за занимания с просвета от деца в София. Той се трансформира в знак на София, какъвто не сме имали до момента.

Решението за промяната на собствеността ще се прегледа в четвъртък от СОС, като към този момент предизвика въпроси дали Столична община ще се оправи със задачата да резервира и развие пространството, което „ наследява “.

Предстои през днешния ден Столичният общински съвет да прегледа предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова за приемане на дарението. „ Америка за България “ е показала оценка на дълготрайни активи на „ Музейко “, съгласно която цената на движимостите, предмет на дарението, е към 3 млн. лева Според отчета бюджетът за издръжката на общинския център за 2023 година е в размер на 1,6 млн. лева
 Музейко Снимка: Музейко
С друго предложение „ Музейко “ ще бъде трансфорат в общински културен институт със същото име. „ Волята на донора е детският теоретичен център „ Музейко “ да продължи да действа като подобен, предлагащ на жителите и гостите на София новаторски експонати и действия “, се споделя в предлагането.

Към „ Музейко “ съществува и образователен корпус, в който се възнамерява да се сътвори „ новаторско начално учебно заведение “ – също като част от активите на общината. Собственик на този парцел е Химикотехнологичният и металургичен университет, само че пред „ Капитал “ деканът на ХТМУ показва, че постройката ще бъде сменена против различен общински терен за спорт.
 Музейко Снимка: Музейко
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР