Детската самота се превръща в нов социален проблем. Това е

...
Детската самота се превръща в нов социален проблем. Това е
Коментари Харесай

Детската самота е новият социален проблем у нас

Детската самотност се трансформира в нов обществен проблем. Това е един от изводите в плана на Национална тактика за детето 2019-2030 година, оповестен за публично разискване. Този феномен се дължи на първо място на трудовата миграция на родителите. Трансформациите в обичайните фамилни връзки лимитират опциите за нейното компенсиране, считат създателите на тактиката, написа " Дарик ", цитирайки Българска телеграфна агенция.
Проблем остава и детската беднотия , която съгласно тактиката е с най-високите стойности през миналите години. По данни на Национален статистически институт като небогати преди обществените прехвърляния се дефинират 37,9 на 100 от децата от 0 до 17-годишна възраст, а съвсем половината от българските деца живеят в риск от беднотия или обществено изключване.
През миналите години продължава отрицателната наклонност на детското богатство. В тактиката се регистрира, че " сивата стопанска система " " изяжда " парите за поддръжка на децата.
Проблемите на българското дете се задълбочават и поради възходящия дял на самотните родители , трансформацията в модела на актуалното българско семейство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР