Детската музикална образователна програма Фортисимо Фамилия стартира своя нов, пети

...
Детската музикална образователна програма Фортисимо Фамилия стартира своя нов, пети
Коментари Харесай

Максим Ешкенази представя сезон 2017/2018 на Фортисимо Фамилия“

Детската музикална просветителна стратегия " Фортисимо Фамилия " започва своя нов, пети сезон на 12-и ноември /неделя/ от 11.30 ч. в зала " България ".

В продължение на 7 месеца Фортисимо Фамилия ще показа в зала " България " 7 типичен концерта за деца и родители. Първият от тях е “Лешникотрошачката ”, а последният -  „ Отело “. За пета поредна година във " Фортисимо Фамилия " ще се включат освен огромни български музиканти, само че и театрални и кино артисти. Диригенти на концертите ще бъдат Максим Ешкенази, Славил Димитров, Павел Златаров и Найден Тодоров.

Месец след старта на " Фортисимо Фамилия " феновете на огромния композитор Джон Уилямс ще могат да чуят музика от най-известните му филми под диригентската палка на Максим Ешкенази. На 7-и декември в осъществяване на Софийската филхармония ще звучат паметни тематики от “Междузвездни войни ”, “Индиана Джоунс ”, “Хари Потър ”, “Джурасик парк ”, “Сам у дома ”, “Супермен ” и “Извънземното ”.

След космическо-приключенската декемврийска сага, през януари " Фортисимо Фамилия " продължава с “Приказка за Менделсон и Малкия Ото ” на 21-и януари. В концерта ще вземат участие актьорите Герасим Геориев-Геро и Иван Юруков. През февруари концертът от фестивалния цикъл е “Приказка за триангъл и концертен орган ” с присъединяване на Деян и Дарин Ангелови. Мартенският концерт на " Фортисимо Фамилия " е “Бетовен девета ” с Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, през април ще чуем “Приказка за валса ” с Лео Бианки и Богдана Трифонова. Програмата на " Фортисимо Фамилия " за сезон 2017/2018 ще приключи на 27-и май с „ Отело “. В концерта маестро Максим Ешкенази ще излезе на сцената в компанията на Захари Бахаров, Михаела Филева, Весела Бабинова и Валери Турманов.

В звуковия файл чуйте още за сезон 2017/2018 на " Фортисимо Фамилия " в диалога на Росица Кавалджиева с маестро Максим Ешкенази в предаването на стратегия „ Хоризонт “ за музикално-сценични изкуства „ Каста дива “.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР