Детска музикална група - Сеньо артист към Военен клуб Благоевград

...
Детска музикална група - Сеньо артист към Военен клуб Благоевград
Коментари Харесай

Детска музикална група - Сеньо артист гостува на читалище Братство в Кюстендил

Детска музикална група - " Сеньо актьор " към Военен клуб Благоевград с ръководители - Стойка Германова и Иван Цонков гостуваха на читалище " Братство 1869 " в Кюстендил.
Благоевградската група съществува от една година и си партнира с немското частно учебно заведение " Музик шуле Панайотов " - с патрон, създател и шеф българинът - Добрин Панайотов, в град Манхайм - Германия. Там благоевградската група е била поканена и е изнесла два изкючително сполучливи концерта пред българската общественост. Сега немските възпитаници връщат тази аудиенция на нашата група и гостуват в България.
Стойка Германова е солист на Ансамбъл " Пирин ", а сина и - Иван Цонков е част от оркестъра на Европейския съюз. Заедно двамата се пробват да въведът учениците си и в ударните принадлежности и в пеенето и по този начин да изградят както хорови осъществявания, по този начин и самостоятелни реализатори.
" Ще бъдем търпеливи, веселя се, че групата ми е с доста огромна дисциплинираност. За мен дисциплината е приоритет за групата и първото, на което ги изучавам е на колективизация и дисциплинираност . От там на сетне ги вкарвам в изкуството, тъй като изкуство без дисциплинираност е немислимо. Дисциплината е ключът към триумфа .
Поканиха ни в Германия, в този момент ние им връщаме жеста. Освен в Благоевград, тъй като познаваме дълбоките културни обичаи на гр. Кюстендил, за които и господин Иван Андонов (бел.ред.: Председателят на читалище " Братство " – Кюстендил) ни описа, взехме решение с изключение на Благоевград, да им дадем опция прегледат и гр. Кюстендил. Благодарим му, че ни подаде ръка и с едно позвъняване той ни даде всичко - даже и тази красива зала с пиано, гратис за нашия концерт ", показа Стойка Германова - началник на групировката.
" Искам да подчертая, че гостоприемството е неповторимо - гостите ни го оцениха. Залата грееше, столовете подредени, а това е доста значимо. Аз имам дълбока връзка с Кюстендил, бях солистка на отбор " Струма ", а в този момент към този момент от 1981г. съм солистка на отбор " Пирин ", тъй че за мен е значимо моите познания да бъдат предадени на децата ", сподели особено за сътрудник на от града Стойка Германова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР