Детска формация запява най-красивата песен за Карлово, това е една

...
Детска формация запява най-красивата песен за Карлово, това е една
Коментари Харесай

Бизнесмен подари „Градините на Карлово“ на детска...

Детска групировка запява най-красивата ария за Карлово, това е една от творбите, които групата на музикантката Анита Илиева скоро ще запише дружно с Маргарита Хранова. В ход е подготовката и на видео клип на това осъществяване. Това бе най-хубавата от серията положителни вести за детската музикална школа на Карлово, обявена по време на честването на юбилея на групата – пет години от основаването на детската певческа групировка „ Карловойс “ с началник Анита Илиева.

Песента, която към този момент ще може да бъде изпълнявана от гласовете на града е „ Градините на Карлово “, основана по текст на Боби Мирчев, по музика на Борис Карадимчев и аранжимент на Васил Делиев. Тя е толкоз красива и вдъхновяваща, колкото „ Една българска роза “ на Паша Христова и се извършва от групировка, в която вземат участие звездите Маргарита Хранова, Мариана Попова, Орлин Павлов и Любо Киров и детския хор „ Пим-пам “.

Песента „ Градините на Карлово “ е основана по концепция и по поръчка на родолюбивия карловец Спас Протопов през 2011 година, студийният запис и клипът тогава са финансирани също от него. По случай юбилея на детската групировка, Спас Протопопов и брачната половинка на Борис Карадимчев Магдалена Немцу дадоха единодушието „ Градините на Карлово “ да се извършва от детската групировка „ Карловойс “.

Групата на Анита Илиева „ Карловойс “ стана национално известна преди две години с „ Песен за Апостола “. Тя бе изпълнена за първи път на 17 юли пред паметника на Апостола в Карлово, ден преди честването на рождението на Васил Левски. Видеото незабавно се завъртя в You tube. Още на идващия ден песента бе харесана от екип на Министерството на образованието, Анита Илиева получи предложение песента да влезе в учебниците по музика на четвърти клас. От образователната 2018-2019 година това стана факт. Тя е основана от креативното трио Марина Караманска, учителка от Карлово, която написа текстовете, и Анита и Йордан Илиеви, и двамата са музиканти, диригенти са обособени обединения и пишат музика за песни. Тримата дружно написаха за „ Карловойс “ седем песни, които скоро ще бъдат издадени в албум.

Юбилеят на известната детска групировка бе празнуван с впечатляващ концерт, на който пристигнаха всички ръководители на институциите в Карлово.Сред тях бяха представители на управлението на общината, брачната половинка на Борис Карадимчев Магдалена Немцу, началникът на карловската полиция основен контрольор Сълко Литов и командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Деян Дешков. Те благодариха на Анита Илиева, че се грижи за децата да порастват с усет към красивата музика, че с осъществяванията си “Карловойс “ поддържа жителите на Карлово и ги подаряват с със мощ и оптимизъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР