Децата в училище трябва да бъдат извеждани по българските пътища,

...
Децата в училище трябва да бъдат извеждани по българските пътища,
Коментари Харесай

Красимира Хаджииванова: Няма такива колчета и светофари, които да спрат народ, за който пиенето е хоби и гордост

Децата в учебно заведение би трябвало да бъдат извеждани по българските пътища, кръстовища и пешеходни пътеки, и да им бъде обяснявано, че на първо място на открито няма място, на което да са в сигурност

Това написа във Фейсбук блогърът Красимира Хаджииеванова във връзка следващия случай със изгубен човешки живот на пешеходна пътека у нас. Според нея е време българските жители сами да схванат, че не могат да пият и да се друсат , след което да карат коли и да заплашват нечий живот на пътя. Публикуваме цялостния ѝ коментар без редакторска интервенция:

„ Излиза, че нямало значение в кой клас се учи Хаджи Димитър и Рада и Шибил – в шести или в осми, нито какъв брой е косинус на изострен ъгъл и каква е валентността на хлора.

Защото най-после, откакто минеш с цялото си семейство през всички системи за кандидатстване в ясла, детска градина, учебно заведение и занималня, като му обясняваш 10 години по какъв начин и от кое място да пресича, с цел да му гласуваш доверие и да го пуснеш да върви самичко до учебно заведение, след това като инвестираш време, пари и нерви да го пратиш на най-обещаващите курсове и частни уроци, с цел да бъде признато в Първа британска гимназия, като вземе да влезе, тъй като две години е учило прилежно, като знаеш, че към този момент е огромно, независимо, мъдро и интелигентно дете с капацитет, и ти си позволиш малко да си отдъхнеш след целия този спринт 15 години, и най-после като се качи една пияна свиня в колата си и го убие на най-тясното централно кръстовище в тоя град, разбираш, че всичко това е било безмислено.

Трябва тези деца, вместо да вземат решение задания за влакове и портокали, да бъдат извеждани по българските пътища, кръстовища и пешеходни пътеки, и да им бъде обяснявано, че на първо място на открито няма място, на което да са в сигурност.

Да им приказваме, както приказвам на моето, че като чака да пресече, ще стои залепен за стената на постройката зад него, а не на края на тротоара пред улицата, тъй като там може да мине клонинг на Семерджиев и да го отнесе.

Да се научат да преценят звукове от ускоряващи коли и да си ги превеждат в оставащи секунди живот, тъй като от две тръби в басейн до момента никой не е починал, а се утрепахме да ги считаме години наред, само че от непредвидени, неконтролирани и несанкционирани кретени на пътя загубихме хиляди живи хора, които потеглиха от точка А и в никакъв случай не стигнаха до идната.

Не знам каква просветителна промяна ни би трябвало, с цел да се научим, че като пием и се друсаме, не караме коли, тъй като двете са несъвместими, а и по тия улици пресичат нечии деца, близки, другари. Не се и качваме при такива хора да ни возят по всички страни, а им споделяме, че са неспособни да карат и в случай че го вършат в такова положение, то това е закононарушение.

И не, няма колчета, легнали служители на реда и светлинни уредби, способни да възпрат от шофиране народ, за който използването на алкохол е занимание, спорт и малко горделивост. Такова колче не съществува.

Затова отново ще гледаме фотоси на следващото семейство, направило всичко както би трябвало в публичния ред, в който живеем сякаш в някакво общо споразумение, което е с разрушен вечно живот, тъй като някой различен е обърнал пет водки, качил се е на колата си и си е основал лична задача, в която никой на никое място не идва.

И това е нещо, с което не знам по какъв начин ще се оправим като народ, който има претенцията за международна антична уникалност, а не може да запомни, че като пие и взима опиати, просто би трябвало да върви пешком. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР