Децата щели да избират принцесата за кого да се ожени

...
Децата щели да избират принцесата за кого да се ожени
Коментари Харесай

Идолите на джендъра

Децата щели да избират принцесата за кого да се ожени – за принц или принцеса


Дебатът за и срещу Истанбулската спогодба отвори в действителност сериозна тематика – тази за нашата еднаквост. Обсъждането на юридическите аспекти в текстовете на конвенцията напълно не изчерпва огромната тематика, а единствено ни вкарва в по-общия подтекст на една нова идеология.

Едно от лукавствата на джендър-идеологията е подмяната в езика. И дебатът към конвенцията сподели доколко тази замяна към този момент е реалност. Езикът освен отразява действителността. Той я конструира! И в тази ситуация подмяната на езика има за цел да внуши, че всеки може самичък да конструира своята полова еднаквост, своята телесност. Много се изписа за другите смисли и контексти на използването на понятието за обществен пол (джендър). Лукавостта се състои точно в това – да се научим да мислим за себе си, за телесността, за пола в безпределно доста смисли и контексти, в безчет доста функции и идентичности. А джендър-образованието е единствено „ грижа “ на джендър-активистите да образуват такова мислене още в детската градина (например, като дадем право на детето ни да избира най-малко две версии на приказката, в която принцесата може да се ожени или за принц, или за друга принцеса!).

В реалност „ джендърният “ език е част от диктатурата на релативизма, където всички дефиниции са рискови и затова би трябвало да се деконструират. Идеологията се постанова посредством нападателна прозелитистка агитация, която би трябвало да ни наложи по нов тоталитарен метод новите идеологически „ идоли “ на трансхуманизма.

(Със съкращения)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР