Децата се връщат с рекорден брой медали за България. Но

...
Децата се връщат с рекорден брой медали за България. Но
Коментари Харесай

Разказ на учителката, която писа на премиера Денков, за да потегл...

Децата се връщат с рекорден брой медали за България. Но преди този момент, с цел да преодолее блокадата на времето, учителката опитва по каналния ред с диалози с ръководството на гарата. Когато не съумява, в отчаянието си търси министър-председателя акад. Денков. Резултатът - не след дълго влакът е композиран и потегля, за което учителката благодари обществено.

 

Професор Бисерка Йовчева е и уредник на Националния есенен шампионат по информатика. „ Състезанието е основано от мен през 2001 година в Шумен ”, показва тя. Тази година се постанова шампионата да се организира в София, където учениците на професора печелят първо, второ и трето място, а останалите влизат в челните 10 места. След приключването на надпреварата се постанова децата и преподавателите да се приберат в родните си места.

 

„ Имаше над 20 варненски деца, имаше от Плевен, от Русе. Децата бяха повече от 50 ”, съобщи тя в ефира на Нова телевизия. Но момента съответствува с началото на снежната вихрушка. „ Започнаха известия за закъснения и след последното, което уточни забавяне с 90 мин. оповестиха, че пътуването се анулира ”, добави проф. Йовчева.

 

В безизходицата си тя стартира да търси разновидности, с цел да изведе децата от тази обстановка. „ Те стоят на гарата и аз нямам какво да върша ”, изясни тя. Тогава преподавателката взема решение да напише персонално известие на премиера акад. Николай Денков. „ Не чаках, че незабавно ще обърне внимание, само че той реагира безусловно след 5 мин. и нещата започнаха стремително да се подреждат ”, означи проф. Йовчева.

 

До минути влаковата комбинация е подредена и влакът потегля сполучливо с децата. „ Пътувахме удобно. Хората във влака бяха доста загрижени за нас, имаше отопление. Стараеха се да създадат всичко да се усещаме добре. Много благодаря на всички, които пътуваха с нас ”, разяснява преподавателят.

 

„ Ние с Денков сме сътрудници по друго направление, което няма нищо общо с политиката ”, показа още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР