Децата са гърмели цял час Снимка е илюстративнаЦял час двама

...
Децата са гърмели цял час Снимка е илюстративнаЦял час двама
Коментари Харесай

Двама ученици стрелят цял час със сачми по хора и автобуси в Пловдив. 14-годишен и полицайка са пострадали

Децата са гърмели цялостен час Снимка е илюстративна
Цял час двама възпитаници от Пловдив на 14 и 15 година са стреляли с пневматични револвери от тераса на шестия етаж по преминаващи хора и коли. Резултатът – ранен е 14-годишен на улицата и полицайка. Потрошено е и предното обзорно стъкло на рейс от градски превоз.

От прокуратурата изнесоха информация за невиждания случай. Според събраните данни на 23 февруари към 14:30 часа е бил подаден сигнал от водач от градския превоз, че до момента в който е бил на спирка в квартал „ Христо Смирненски “, против ул. „ Юндола “, са били създадени изстрели.

Един от тях е счупил предното стъкло на транспортното средство. Сформирана е дежурно-оперативна група, която е посетила местопроизшествието. При осъществения оглед са били конфискувани и материални доказателства – сачми.

При извършените оперативно-издиравателни мероприятия са били открити причинителите на действието – две малолетни момчета, на 14 и 15 година – възпитаници. Едното от тях, в наличието на татко си, е закупило пневматичен револвер от оръжеен магазин в Пловдив.

Детето се похвалило на приятеля си, който също отишъл и закупил самичък същия револвер. Двамата малолетни се качили в жилището на едното дете, откъдето от балкона стреляли по минувачите и колите.

Два от изстрелите ранили в ръката 14-годишния. Пострадала е и полицайката, която не била на работа и в същото време се намирала на улицата.

Двете малолетни момчета са арестувани за период до 24 часа. По отношение на тях наблюдаващият прокурор е постановил мярка по Закона за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни – привеждане в Дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни към ОД на Министерство на вътрешните работи за избран период. Там обитават лица с противообществени прояви.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР