Децата от ОУ Душо Хаджидеков в Пловдив се върнаха в

...
Децата от ОУ Душо Хаджидеков в Пловдив се върнаха в
Коментари Харесай

Втори първи учебен ден за децата от Душо Хаджидеков, пос...

Децата от ОУ " Душо Хаджидеков " в Пловдив се върнаха в постройката, чийто покрив пламна и изгоря в първия ден на септември, видя кореспондент на " Марица ". Рано тази заран учениците, щастливи че още веднъж са в своето школо, се подредиха на плаца. Посрещнаха ги огнеборци, които повече от месец съумяха да угасят страшния пожар, зародил вследствие на ремонтни действия. 







Децата благодариха горещо на спасителите на постройката и в символ на почитание им подариха лични творения - картинки, сърчица и така нататък Огнеборците пък откриха техния втори " първи " образователен ден с голяма водна бликам. 







Точно преди седмица директорката на школото Грозденка Николова заяви в обществените мрежи радостната вест, че на 10 октомври учениците се връщат в школото. Още на 1 септември, когато изгоря покривът, кметът на място даде обещание, че до месец децата ще се върнат в учебно заведение. Спешният ремонт струваше на общината близо 470 хиляди лева, а строителят стартира работа по него на изключителни смени седмица след пожара. Подменена и импрегнирана е цялата дървена структура от близо 700 кв.м, положена е хидро- и топлоизолация, инсталирани са нови улуци и дейна мълниезащита. 

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР