Децата от квартала и приятели на загиналото 11-годишно момче от

...
Децата от квартала и приятели на загиналото 11-годишно момче от
Коментари Харесай

Хлапета от Стрелча със смразяващи разкрития за 11-годишния Вени, който си дръпна спусъка

Децата от квартала и другари на починалото 11-годишно момче от Стрелча признаха, че и други играят на опасна игра с провокации, оповестява bTV. През целия ден прокурори и психолози разпитваха родителите на момчето и приятелите му в квартала. Децата са в потрес.

Това са игри, в които се дават избрани задачи всеки ден и те заплашват. Трябва да ги изпълняваш, тъй като в случай че не го направиш, те заплашват, че ще те убият”, споделя едно от децата.

Преди два месеца детето си е направило и втори профил във „ Фейсбук”, в който е поставило за профилна фотография стряскаща фотография. В групата на починалото момче се препращат сходни смразяващи известия, в които ментори заплашват с ликвидиране играчите.

Децата са чували единствено за една сходна игра – наследник кит.

Жителите на Стрелча са потресени след случая. Хората се опасяват за децата си, а от полицията поучават родителите да поддържат връзка с тях и да ги следят деликатно.

„ Ако детето стартира да се затваря в себе си, в случай че остане за по-дълго време единствено, в случай че не желае да беседва с тях, да се прибира и да не оповестява къде и с кого е било, в случай че се появи някакъв чудноват навик… Най-добре да се извърнат към психолог или педагогичен съветник”, безапелационен е Димитър Дудов, контрольор от Детска педагогическа стая.

Контактите на децата в интернет също би трябвало да се наблюдават, освен това от ранна възраст, поучават специалисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР