Децата от католическото училище Свети Едуард в Тенеси няма да

...
Децата от католическото училище Свети Едуард в Тенеси няма да
Коментари Харесай

Училище забрани Хари Потър със странно основание

Децата от католическото учебно заведение " Свети Едуард " в Тенеси няма да четат Хари Потър в учебната библиотека, тъй като съгласно шефа му магиите в книгите са същински!
Макар на никого от нас, почитателите на поредицата за младия вълшебник, да не му се е получавало да възпламени лампата крещейки " Лумос ", то за преподобния Дан Рихийл книгите за Хари Потър са рискови. Причината - заклинанията можели да приканват зли духове.
За да удостовери своята доктрина, духовникът се съветвал със духовник от Ватикана и по-късно изтеглил поредицата от 7 елементи, в които Хари Потър се бори с Лорд Волдемор и силите на мрака.
" Тези произведения показват магията като добра и неприятна. Но това е хитра илюзия. Проклятията и магиите в действителност са същински. Те са рискови, тъй като прочетени от човек, крият риска зли духове да бъдат призовани ", написа в имейл до родителите преподобният без капчица закачливост. Той има вяра изцяло във всяка дума, която изписва.
Решението на Дан Рихийл е изрично, а представителите на католическата черква не могат да го оспорят, защото тя няма публична позиция по отношение на книгите на Роулинг, а всеки свещеник може да взима самичък решения за учебното заведение, което управлява.
Разбира се, Рихийл няма да попречи на учениците да четат Хари Потър вкъщи, само че към този момент им е неразрешено да приканват зли демони в региона на " Свети Едуард ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР