Децата от ДЯ Палечка представиха концерт, посветен на най-хубавия детски

...
Децата от ДЯ Палечка представиха концерт, посветен на най-хубавия детски
Коментари Харесай

ДЯ Палечка отбеляза Деня на детето

Децата от ДЯ „ Палечка ” показаха концерт, отдаден на най-хубавия детски празник-1-ви юни.Веселото събитие мина под мотото „ Децата – Светлината на Земята ”.

В началото на цветния празник бе даден старт на Монтесори метода в ДЯ „ Палечка “.Тя е първата в регион „ Северен “, която го вкарва с помощта на напъните и иновативността на шефа й госпожа Павлина Димова.Бяха връчени документи на образования личен състав по Монтесори от Ренета Венева и кмета на регион „ Северен “ Стоян Алексиев.

„ Детето се появява с избран капацитет и това, което ние-детските ясли би трябвало да създадем, е да осигурим среда за развиване на този капацитет и да използван девиза на педагогиката на Монтесори „ Помогни ми да се оправя самичък! “.Особено значимо е да се зачита уникалността на всяко дете “, сподели шефът на ДЯ „ Палечка “ Павлина Димова.

„ На всички деца искам здраве, радостни игри и доста моменти на наслада.На персонала- самообладание, оптимизъм, мотивация и креативност при въвеждането на новия способ на образование.Всичко, което го вършим, е за децата-нашето най-голямо благосъстояние! “, приветства присъстващите Стоян Алексиев.

С къс куклен очерк, разигран от педагозите на детското заведение, стартира пъстрото празненство. В него Земята и Облачето разговаряха къде се е скрило Слънцето, с цел да се покаже и усмихне на децата за 1-ви юни.

Възпитаниците на детската ясла бяха разграничени на четири групи-„ Слънчо ”, „ Мечо Пух ”, „ Маргаритка ” и „ Дъга ”.

С песента „ От зори, от зори ” децата се включиха в тържеството, като показаха дефиле на народите.Те бяха облечени с цветовете на българския трикольор, а в ръцете си носеха знаменца на всички нации.

Малчуганите изпяха песните „ Хвърчило ”, „ Има, има на Земята ”, „ Мъничка пътечка ”, „ Моето конче ” и „ Вълшебни думи “.С доста въодушевление те показаха няколко танца: Танц на калинките, Танц на маргаритките, Танц на пчеличката и „ Горска ръченица ”.Рецитираха стихчета, насочиха обръщение за мир към децата по света и го изпратиха с балони.

Сред гостите от регион „ Северен ” участваха още заместник-кметът с сектор „ Здравеопазване ” инж. Илиян Козарев, секретарят Стайко Танев и основният специалист „ Здравеопазване ” Петя Кирова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР