Децата не трябва да се занимават с политика. Хубаво е

...
Децата не трябва да се занимават с политика. Хубаво е
Коментари Харесай

Когато децата задават въпроси към господин Бойко

Децата не би трябвало да се занимават с политика. Хубаво е включването им от ранна възраст в света на огромните, само че не и сред техните най-злободневни тематики, проблеми и налози " общоход ", както би споделила Пипи Дългото Чорапче. 

Живеем обаче във време, в което това неизбежно се случва. Ежедневието на децата зависи напълно от променливите политически решения и те добре схващат това. Стигнахме до такава степен, че невръстните записват видеа, питат " Защо? " и разясняват, че не харесват Бойко Борисов, тъй като той ги " затваря ". 

Виждат и глупостта на ограниченията за ограничаване на разпространяването на Covid-19. От през днешния ден сме в нов локдаун и още веднъж се случва парадоксът от предходното затваряне – тренировките по спорт ще продължат да се организират, до момента в който всички занятия по изкуства са анулирани. 

Разгледайте посланията на младите очаквания на гимнастиката, музиката, танците. В този миг те евентуално репетират пред някой екран и се усещат неудобно или гледат медалите си с носталгия към времената, когато са били свободни да упражняват, да танцуват, да свирят, да се доусъвършенстват и да се конкурират здравословно между тях. 



" Защо спортната гимнастика е отворена, а балетът не? Да не би това да е по-различно? Защо огромните магазини са отворени, а учебното заведение – не, да не би парите да са по-важни от нашето обучение? "



" Защо на волейбол мога да вървя, а на танци и на изобразяване не мога да вървя? "



На това видео виждаме един дом, който се е трансформирал в танцова и музикална сцена, заради невъзможността двете сестри да репетират в предназначените за това места. Ограниченията въпреки всичко не са попречили на Ралица и Яница да печелят орден след орден.



Включително през миналия уикенд, на последния конкурс " Път към славата ", двете възпитанички на музикалното учебно заведение със компетентност " Цигулка ", които в свободното си време се занимават с танци, са спечелили 3 медала.



" Не мога да схвана за какво затвориха балета и оставиха отворена художествената гимнастика, откакто балетът е основата на художествената гимнастика. Без балет няма да има художествена гимнастика. Затвориха ни като животни. "

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР