Децата на саудитския журналист Джамал Хашоги, който беше убит в

...
Децата на саудитския журналист Джамал Хашоги, който беше убит в
Коментари Харесай

Децата на Хашоги са получили милиони обезщетение за смъртта му от Риад

Децата на саудитския публицист Джамал Хашоги, който беше погубен в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, са получили като отплата къщи на стойност няколко милиона $ и получават всеки месец хиляди долари от саудитските управляващи, написа в. " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.
 Организация на обединените нации: Убийството на Хашоги е проведено от формален Рияд  Според Централно разузнавателно управление на САЩ Джамал Хашоги е погубен по поръчка на саудитския принц
Вестникът, за който пишеше Хашоги, се базира на някогашни и сегашни саудитски представители, както и близки до фамилията на журналиста. 

Според изданието къщите се намират в Джеда, в западната част на Саудитска Арабия, в един и същи жилищен комплекс и струват по 4 милиона $.

Всяко от четирите деца на Хашоги получава месечно и по над 10 000 $.

Когато процесът против обвинените за убийството завърши след няколко месеца, децата на Хашоги могат да получат още по-големи суми от няколко милиона $ на човек в границите на сделката за кръвнината.

Компенсациите за децата на Хашоги са били позволени в края на 2018 година от саудитския крал Салман. Според някогашен саудитски управителен кадър това решение било взето в границите на самопризнание на една " огромна неправда ", която е била осъществена, и на опит да " се поправи една неточност ". Тази процедура била " част от нашите обичаи и нашата просвета ", е пояснил източникът.

Преговорите за обезщетенията са били водени от Халид бин Салман, брат на престолонаследника Мохамед бин Салман и дипломат на Саудитска Арабия в Съединени американски щати.

Най-големият наследник на журналиста - Салах, живее в Саудитска Арабия - в Джеда. Той е банкер. Другите му три деца живеят в Съединени американски щати.

След като отхвърляше убийството, Саудитска Арабия най-после сподели, че става дума за интервенция, осъществена от " детайли, които са били отвън надзор " и която е завършила не както би трябвало. 11 души са съдени от началото на годината за убийството. За петима от тях саудитският основен прокурор изиска смъртно наказване.

Засега не е ясно каква е била ролята в убийството на престолонаследника. Според американския Сенат той е виновен за убийството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР