Децата на принц Хари и Меган Маркъл - Арчи и

...
Децата на принц Хари и Меган Маркъл - Арчи и
Коментари Харесай

След смъртта на Нейно Величество: Децата на Меган и Хари вече са принц и принцеса

Децата на принц Хари и Меган Маркъл - Арчи и Лилибет Маунтбатън-Уиндзор към този момент механически се водят принц и принцеса след гибелта на тяхната прабаба - кралица Елизабет Втора. Промяната идва, според разпоредбите, избрани от крал Джордж V през 1917 година

Като внуци на новопровъзгласения крал Чарлз III те също към този момент имат купа и от тях зависи дали ще пожелаят да я употребяват. Да напомним, че в извънредно изявление с Опра Уинфри Меган твърдеше, че на сина ѝ е отказана купата принц. Също по този начин тя упрекна Бъкингамския замък, че не е съумял да отбрани Арчи, като е отказал денонощна защита за него.

 Хари и Меган

Тогава на въпрос дали за нея е значимо Арчи да бъде именуван принц, Меган отговори, че не изпитва никаква обвързаност към " величието " на формалните трофеи.

Традицията произлиза от пра-пра-дядото на принц Хари Джордж V, когато той издава заповед през 1917 година

Единственото изключение от тази заповед е, че най-големият наследник на най-големия наследник на принца на Уелс също ще има право да употребява тази купа.

 Хари и Меган

Това значи, че единствено принц Джордж, като правнук на монарха по права линия на заместничество на трона, в началото е имал право да бъде принц. 

Кралицата се намеси преди раждането на Джордж, с цел да издаде патент за писма, с което да подсигурява, че всички деца на Кеймбридж ще имат подобаващи трофеи.

 Хари и Меган

Това не се отнасяше за Арчи и по-малката му сестра Лилибет.

Въпреки това, откакто Чарлз към този момент е крал, те към този момент са внуци на монарха и могат да бъдат наричани принц и принцеса.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР