Децата на имигранти няма да получават автоматично гражданство на САЩ,

...
Децата на имигранти няма да получават автоматично гражданство на САЩ,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Децата на имигранти няма да получават гражданство на САЩ

Децата на имигранти няма да получават автоматизирано поданство на Съединени американски щати, съобщи Доналд Тръмп, написа Ню Йорк таймс.

В телевизионно изявление американският президент даде обещание радикална конституционна промяна. "Ние би трябвало да сложим завършек на тази нелепост. Чужденци идват в Америка, раждат дете, което става наш жител, а по-късно и родителите му автоматизирано получават паспорти на Съединени американски щати. Тази обстановка е и глупава и смехотворна ", съобщи стопанинът на Белия дом.

Тръмп съобщи, че той може да промени конституционна наредба с президентски декрет. "За такава промяна не е належащо решение на Конгреса ", добави президентът.

Думите на президента пристигнаха по-малко от седмица преди изборите за 35-ма от стоте сенатори във Вашингтон и 435-мата депутати в Камарата на представителите (долната камара на федералния парламент). Ако Демократическа партия на предшественика на Тръмп Барак Обама станат болшинство, нейните законодатели ще могат да постановат несъгласие върху решенията на президента.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР