Децата изискват много грижи, затова мнозина смятат, че колкото по-голямо

...
Децата изискват много грижи, затова мнозина смятат, че колкото по-голямо
Коментари Харесай

Многодетните семейства са най-щастливи

Децата изискват доста грижи, по тази причина мнозина считат, че колкото по-голямо е едно семейство, толкоз по-натоварени са родителите. По данни на експертите от Технологическия университет в Окланд обаче това напълно не е по този начин. Изследването им е посочило, че най-щастливи са многодетните фамилии, заяви в. " Дейли мейл ".

Учените от Нова Зеландия са интервюирали стотина доброволци, измежду които самотни майки и татковци, еднополови родители, татковци и майки на многодетни фамилии, както и родители с едно дете. Участниците в изследването е трябвало да оценят количеството на получаваните обществени помощи, нивото на задоволеност от живота, жизнерадостността и увереността в себе си. Най-доволни от живота си са се оказали родителите с четири и повече деца. Членовете на фамилиите са се подкрепяли взаимно, а животът им рядко е бил отегчителен.

Децата от огромни фамилии рано са поемали отговорност и са помагали на родителите си в развъждането на по-малките си братя и сестри. Еднополовите родители са били най-жизнерадостни, те минимум са се тормозили от мнението на близките.

Най-ниска е била степента на задоволеност от живота при самотните татковци. Според тях близките са считали, че те не могат сами да отглеждат децата си. Освен това те постоянно са били упреквани за разпадането на фамилията. Заради работата си бащите, които сами отглеждат децата си, са имали доста по-малко време от останалите за възпитанието на синовете и дъщерите си. Възрастните самотни бащи обаче са били единомислещи, че си е коствало да преодолеят всичките разказани компликации поради децата си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР