Децата и техните учители нямат симптоми на коронавируса Всички 20-има

...
Децата и техните учители нямат симптоми на коронавируса Всички 20-има
Коментари Харесай

Евакуираха 20 български ученици от Италия с правителствения „Ербъс“


Децата и техните учители нямат признаци на ковид

Всички 20-има възпитаници и четирима учители, които се връщат от Италия в България с държавния аероплан поради опасността от ковид, ще останат под домашна карантина за 14 дни. Няма да бъдат приети в болница, защото не демонстрират каквито и да било признаци на заболяването. Това сподели за NOVA началникът на Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Добрич Жоро Тошков минути преди децата да кацнат на летището във Варна.
Тошков заяви още, че е разговарял с учениците преди да излетят от Ботуша и всички те, както и родителите им в България, били спокойни.

Спешната евакуация на учениците от Професионалната земеделска гимназия в Каварна с държавния " Еърбъс " се извърши по предписание на премиера Бойко Борисов. В сряда той подреди самолетът да излети към Италия със особено екипирани медицински екипи на борда и да кацне в морската ни столица, тъй че децата оптимално бързо да се приберат по домовете си. Учениците, които са на друга възраст и от разнообразни класове, били на Ботуша по стратегия " Еразъм ". Живеели във плантация и не са имали контакт с доста хора.
Правителственият аероплан излетя от София към 22 ч. в сряда. Пилотите бяха изолирани в кабината.

" Самолетът кацна на летището във Варна към 03:00 ч. българско време, а групата бе придружавана от полк. доцент Димо Димов, шеф на Катедра „ Медицина на бедствените обстановки " към ВМА ", споделят от ВМА.

" По време на полета нито един от пасажерите не е показал болестна симптоматика. При направените прегледи след идване на българска земя също не са установени проблеми - и децата, и преподавателите им са в положително здравословно положение. На всички са дадени спомагателни инструкции и е предложено да си останат у дома, до момента в който премине карантинният интервал от 14 дни ", се споделя още в известието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР