Деца от центроветте за социални услуги в Ямбол получиха технически

...
Деца от центроветте за социални услуги в Ямбол получиха технически
Коментари Харесай

Техника за онлайн обучение, получиха деца от Дом в Ямбол

Деца от центроветте за обществени услуги в Ямбол получиха механически средства по план, с цел да учат отдалечено

Заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов даде компютри, таблет, мултифункционални устройства и рутери, закупени по план, финансиран посредством Фонд „ Социална протекция “ към Министерство на труда и обществената политика, чиято цел е подкрепяне на просветителния развой на децата и младежите, настанени в центрове за настаняване от фамилен вид на територията на община Ямбол.

С отпуснатите средства в размер на 9 660 лева бяха закупени 3 компютърни конфигурации, 9 портативни компютъра, 1 таблет, 2 мултифункционални устройства и 2 рутера за общо 20 деца, подлежащи на наложително предучилищно и учебно обучение от две обществени услуги на територията на Община Ямбол - Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания и Център за настаняване от фамилен вид за деца с увреждания.

С цифровите устройства ще бъде подкрепена независимата подготовка на децата. Учениците имат опция да употребяват просветителни платформи и да вземат участие пълноценно при отдалеченото образование през новата 2020 / 2021 образователна година.

Устройствата ще обезпечат непрестанен учебен развой в електронна среда за децата, настанени в центровете за настаняване от фамилен вид.

Така те получават равни условия с учениците, отглеждани в домашна среда за асимилиране на образователния материал посредством онлайн образование, насърчаване на компетентности при работа с разнообразни просветителни платформи, при междуличностна връзка посредством електронни средства, образуване на дарба за търсене на информация по проблем и използването ѝ при нужда и построяването им като равностойни участници на пазара на труда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР