Деца от целия свят участват със свои рисунки в конкурса

...
Деца от целия свят участват със свои рисунки в конкурса
Коментари Харесай

Деца от целия свят изпращат рисунки за конкурса на Община Монтана „Тъпан бие, хоро се вие“

Деца от целия свят вземат участие със свои рисунки в състезанието на Община Монтана „ Тъпан бие, хоро се вие “, оповестиха от локалната администрация.
Темата на състезанието през 2024 година е „ Традиционните традиции, обреди и ритуали на моя народ “. На първия стадий от състезанието децата изпращат до първи април фотоси на творбите си на имейла на състезанието. След това професионално жури ще подбере 200-те най-хубави рисунки, оригиналите на които би трябвало да бъдат изпратени по пощата в Общината до 15 април, с цел да вземат участие във финалния кръг. От тях ще се изберат спечелилите в обособените възрастови групи, за които Общината е осигурила награди.
Имената на отличените дребни художници ще бъдат оповестени при откриването на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев ” на 31 май 2024 година. Победителите ще получат статуетки, предметни награди и грамоти, а рисунките им ще бъдат включени в изложбата на състезанието.
От Общината в Монтана прецизираха, че детският конкурс „ Тъпан бие, хоро се вие “ се организира от 2000 година, като от 2006 година е интернационален. В него досега са взели участие дребни художници от над 50 страни от 5 континента. Най-масово присъединяване е имало през 2016 година, когато свои рисунки изпращат над 3000 деца от 33 страни. За досегашните издания на състезанието има готова мобилна галерия и азбучник./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР