Деца от Русе нарисуваха рисунки, които ще подарят на Онкоцентъра

...
Деца от Русе нарисуваха рисунки, които ще подарят на Онкоцентъра
Коментари Харесай

Деца от Русе рисуват, за да усмихнат онкоболни

Деца от Русе нарисуваха рисунки, които ще подарят на Онкоцентъра в града, с цел да ухилен пациентите. Част от творбите им от предходната година още красят коридорите на болничното заведение. А това е още една история от рубриката ни „ Търси положителното “.

Русе

Усмихнати лица и ръчички, големи сърца и щастливо слънце – това са единствено част от рисунките на децата от детска градина „ Снежанка “ в Русе. Учителката им показа, че към този момент дни наред рисуват, без да се постанова да им припомня, тъй като желаят да ухилен хората, които страдат.
Жасмина – 6 години: „ Защото те са заболели и желаят и те да са радостни. “
Идеята хрумва на директорката Екатерина Иванова и е във връзка Световния ден на усмивката.
Теодора Бойчева – възпитател: „ Най-подходящите, които могат да сътворят такава галерия, са тъкмо децата, тъй като усмивката в никакъв случай не слиза от лицата им. И е значимо да ги научим, че с изключение на те да са добре, да накарат и някой различен да е добре. “
Управителят - доктор Камен Кожухаров, признава, че непрестанно търси способи да зарадва пациентите в Онкодиспансера и да им покаже, че не всичко е болежка.
Д-р Камен Кожухаров – шеф на Комплексния онкологичен център в Русе:
„ Това са алегорични дни и желая да кажа на нашите пациенти да се усмихват и хората, които са в профил, също да им спомагат за това, тъй като по този начин те не се усещат самотни. “
Децата и учителката им ще посетят лечебното заведение в сряда, с цел да подарят рисунките си. Те ще закачат на пациентите и най-популярния емотикон – усмихнато жълто лице.
Вижте повече за акцията Търси Доброто
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР