Деца от почти всички области на страната се включиха в

...
Деца от почти всички области на страната се включиха в
Коментари Харесай

4500 ученици участваха в състезанието за правопис Пазим езика си

Деца от съвсем всички области на страната се включиха в надпреварата по правопис " Пазим езика си ". В първия кръг на конкуренцията на 20 април участваха 4500 възпитаници от 27 области на страната.

Състезанието е за възпитаници от V и VI клас, които трябваше да покажат познания за езиковите правила и синонимното благосъстояние на българския език.

" Включиха се деца от всички области на страната, като се изключи област Силистра. Най-много участници имаше от областите Бургас, София и Пловдив ", оповестиха уредниците.

" Радостно е, че толкоз доста деца пожелаха да вземат участие в надпреварата. Както казвахме по време на акцията по записването - " Пазим езика си " е за всички, освен за отличници. Имаше възпитаници, чиито учебни заведения отказваха да вземат участие. Съумяхме да не ги разочароваме. Пренасочвахме ги към други учебни заведения в обитаемото място. Защото всяко дете е значимо. Особено в нашия случай, когато желаеме да ги насърчим да пазят, да съхраняват, да се грижат за българския език. За да ни има като българи “, сподели брачната половинка на президента Румен Радев - Десислава, която е и ръководител на сдружението.

Резултатите от първия тур ще бъдат оповестени на 7 май на уеб страницата на " Живата вода на България ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР