Деца от Арменското училище ще се учат да тъкат в

...
Деца от Арменското училище ще се учат да тъкат в
Коментари Харесай

Деца от Арменското се учат да тъкат

Деца от Арменското учебно заведение ще се учат да тъкат в работилница, която ще провежда за тях ателие „ Кокона ” към читалище „ Възраждане ”. Фондация „ Пловдив 2019 ” отпуска за това 3000 лева На финала учениците ще покажат творенията си в галерия.

Техни връстници пък ще създават кукерски маски в НЧ „ Иван Вазов 1931 ”, които след това ще могат да се видят по време на обичайните игри за Сирни Заговезни в кв. „ Коматево ”. Бюджетът на работилницата е 2000 лева

НЧ „ Захари Стоянов 1984 ” се включва в програмата на Пловдив 2019 с лятна детска академия, като ще провежда през ваканцията занимания, които да вкарат хлапетата в разнообразни изкуства - кукловодство, живопис, оригами, актьорско майсторство.

НЧ „ Христо Смирненски ” ще осъществя в границите на семейството като евростолица на културата концерт „ Среща на изкуствата ” във връзка на 120 година от рождението на патрона си. Състави от АМТИИ, училищен обединения и класът по пантомима от Националната гимназия по театрални и екранни изкуства ще се качат на сцената. НЧ „ Младост ” пък е спечелило план за фестивал „ Шарена плетеница ”, в което ще се включат 2 пловдивски и 13 учебни заведения от община „ Марица ”. На открита сцена фолклорни танци ще показват над 400 реализатори. Инициативата би трябвало да се побере в отпуснатия бюджет от 5000 лв..

С план „ Да минеш под дъгата ” НЧ „ Петко Рачев Славейков ” влиза в обществения дом " Олга Скобелева ", с цел да провежда занимания, познавателни и креативен изяви на децата и младежите там.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР