„Деца, които са родени от майки с положителен PCR, трябва

...
„Деца, които са родени от майки с положителен PCR, трябва
Коментари Харесай

Лекари: Бебетата, родени от майки с положителен PCR, се изследват преди да се ваксинират

„ Деца, които са родени от майки с позитивен PCR, би трябвало да бъдат изследвани, преди да се имунизират “, означи доктор Борислав Дангъров, завеждащ неонатологично поделение.

„ Ваксините, които вършим в родилния дом са две – първата се прави в първите 24 часа – за профилактика на хепатит Б, а втората е след 48 часа – БЦЖ ваксина за профилактика на туберкулоза “, напомни лекарят. 100% от тестванията, които вършим в нашата болница, са негативни, съобщи той.

„ Асоциацията по неонатология предлага такива деца да бъдат извикани сред 8 и 14 ден и да се взема втори PCR тест или антигенен тест. Тези деца не се имунизират и подлежат на в допълнение проучване “, изясни доктор Борислав Дангъров.

Коронавирусът е непозната зараза и никой не може да отговори какво би се случило, в случай че едно дете бъде имунизирано със наложителните ваксини в родилното поделение и то е болно от ковид, добави той.

„ При първата вълна на ковид родилките идваха без признаци или със скромна симптоматика, просто с позитивни PCR проби “, изясни доктор Борислав Дангъров. „ Техните бебета се раждаха здрави с естествена акомодация, ние ги приемахме като естествени здрави бебета и наблюдението над тях се продължаваше от персоналните лекари “, уточни той.

„ При третата вълна огромна част от бременните с позитивни проби са със признаци – температура, изнемощялост, болки в мускулите, някои от тях са с друга по степен дихателна непълнота. В доста висок % бебетата родени от такива майки акомодацията е затруднена. Те имат потребност от друга по размер неонатална интензивна терапия като кислородотерапия в първите часове, с цел да се приспособява бебето, ползват се антибиотици “, изясни лекарят. По думите му друга част от тях доста мъчно се зареждат.

„ COVID-19 е ново заболяване, занапред го следим и вършим заключения. Протичането може да бъде ненадейно бързо и ненадейно и тогава не може да се каже, че някой е просрочен с насочването или постъпването в болница. Над 99% от случаите при бременни дами са добре следени и добре лекувани “, уточни и доцент доктор Петя Андреева, акушер-гинеколог.

„ Световните рекомендации при бременните дами са в позитивна посока, поучават се да бъдат имунизирани. Това е належащо първо за тяхното успокоение и второ за прекосяването на антитела към плода. Над 94 000 дами в света към този момент са се ваксинирали без никакви странични резултати “, означи акушер-гинекологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР